Češi se připravují v Rakousku na Nigérii!

Český tým pokračuje v Rakousku v přípravě na středeční utkání proti Nigérii. Na uzavřeném dopoledním tréninku nechyběl ani nováček v reprezentaci stoper Václav Jemelka, který sní o tom, že by do utkání proti africkému soupeři také nastoupil.

„Nervozita, když jsem přijížděl byla, ale docela rychle to opadlo. Kluci mě snad vzdali, takže dobrý,“ říká dvaadvacetiletý Jemelka, který patřil v dresu olomoucké Sigmy k největším objevům uplynulé sezony první ligy.

 

Také Jemelka už začíná v hlavě myslet na nejbližšího českého soupeře, kterým bude ve středu výběr Nigérie. Ten prohrál v sobotu večer v přípravném utkání na půdě Anglie 1:2, když jediný gól Afričanů dal spoluhráč Petra Čecha z Arsenalu Alex Iwobi.

„Musíme být kvalitnější co se týká obrany, taky vepředu musíme hodně přidat kombinačně. Jsou silní, mají velice rychlé hráče, takže to bude určitě hodně těžké. Uvidíme, co nám trenér řekne na videu,“ plánuje si Jemelka, který coby nováček v reprezentaci bydlí na rakouském soustředění v pokoji s Michalem Trávníkem.

 

„Jestli nastoupím, tak doufám, že se mi kolena nerozklepou, ale to uvidíme až po zápase. Jsou tady zkušení hráči, třeba Marek Suchý, který si mě bude dirigovat. Doufám, že nám to bude klapat,“ zasní se před utkáním s Nigérií Jemelka.

Po sobotním zápase ve Wembley zúžil trenér nigerijské reprezentace Gernot Rohr kádr pro mistrovství světa na konečných 23 jmen. V týmu pro šampionát v Rusku i na středeční generálku proti Česku jsou všechny hvězdy v čele s kapitánem Johnem Obi Mikelem, dlouholetým hráčem Chelsea, či útočným triem z Premier League Alexem Iwobim, Victorem Mosesem a Kelechim Iheanachem.

Václav Jemelka, Michal Trávník, trenér Karel Jarolím:

Zdroj: www.fotbal.cz

Pavel Pillár, Tiskový mluvčí fotbalové reprezentace ČR,

(FAČR/Štěpán Černý).

 

Napsat komentář