Viktoria vítá africkou posilu, ze Zlína přichází Ubong Moses Ekpai!

Dvaadvacetiletý krajní záložník z Nigérie se stává posilou Viktorie Plzeň pro sezonu 2018/2019. Ubong Moses Ekpai podepsal na západě Čech tříletou smlouvu.

Ekpai již v České republice působí od sezony 2016/2017, kdy hrál za Slovan Liberec. Při angažmá v Pojdeštědí nastřílel v lize během 16 utkání čtyři góly a přidal dvě asistence. Uplynulý ročník strávil ve Zlíně, kde ve 28 ligových duelech dal sedm gólů a připsal si čtyři asistence. Za oba týmy nastoupil také v Evropské lize. Nyní je před ním další výzva – angažmá v mistrovské Viktorii Plzeň.

„Plzeň je podle mě nejlepší český klub. Hraje jako rodina, jako jeden tým. To se mi líbí a myslím si, že to je pro mě dobrá volba,“ řekl bezprostředně po podpisu nového kontraktu. „Angažmá ve Viktorii je pro mě velká výzva. Budu mít možnost si zahrát poprvé Ligu mistrů, přestupuji totiž do nejlepšího týmu. Věřím jak sobě, tak mužstvu, že na to máme,“ dodal odhodlaně.

Z plzeňské kabiny obdivuje hned několik hráčů. „Limberský je podle mě nejlepší obránce v Česku, hraje dobře a chytře a těším se, až s ním budu hrát. Mám také rád Kopice, s nímž jsme si naposledy ve Zlíně vyměnili dresy. Obdivuji Krmenčíka, protože dává rád góly. Budu dělat vše proto, abych mu na několik dalších přihrál,“ vyhlíží Ekpai nové angažmá.

V Lize mistrů si přeje potkat Real Madrid. „Chtěl bych ho porazit a přál bych si, aby byl Cristano Ronaldo u toho. Pak bychom mu mohli říct, že jsme ho porazili,“ usmívá se nigerijský záložník.

„Ubong Ekpai je rychlostním typem fotbalisty, kteří jsou pro dnešní fotbal nesmírně důležití. Navíc má již zkušenosti s evropskými poháry. Jsme proto rádi, že ho můžeme přivítat ve Viktorii. Přeji mu, ať se mu v našem dresu daří,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Zdroj: www.fcviktoria.cz

Mgr. Václav Hanzlík, PR manažer V.Pl.,

 

Napsat komentář