Machovský se upsal Spartě, po dvou letech se vrací Přibyl!

Na úterní tiskové konferenci byli novináři svědky nejen podpisu smlouvy HC Sparta s novým hlavním partnerem pojišťovnou Merkur, ale i představení nových hráčů.

V případě útočníka Daniela Přibyla vlastně jde o návrat „ztraceného syna“. Přibyl  totiž v roce 2016 ze Sparty odjel zkoušet štěstí za velkou louži.  Už v roce 2011 byl draftován Montrealem Canadiens, ale teprve o pět let později usiloval o místo v sestavě Calgary Flames. Nevyšlo to a tak se musel spokojit s farmářským celkem Stockton Heat.

„Bohužel přišlo zranění a celou  minulou sezónu jsem promarodil. Po zralé úvaze jsem si řekl, že nejlepší bude návrat domů. A tak jsem opět ve Spartě, kéž by se se mi dařilo jako v  poslední sezóně před odletem do Kanady“.

Zato brankář Matěj Machovský, rodák z Opavy, je z gruntu novým sparťanem. Brankář, který  už od 17 let  chytal tři sezóny v Kanadě  v  juniorské Ontario Hockey Leaque. A se získanými zkušenostmi se vrátil do Čech.  Zakotvil v Plzni, zde byl po čtyři sezóny oporou  HC Škoda. Nedalo mu to a znovu se vydal v loňském létě do zámoří, aby  pronikl do NHL, do klubu Detroit Red Wings. Bohužel prvního startu v NHL se nedočkal, odchytal čtyři utkání na farmě v Grand Rapid Griffins a dalších. 21 zápasů v týmu Toledo Walleye, hrajícího ECHL: Po návratu z USA se rozhodl pro Spartu, s níž podepsal tříletý kontrakt. Že by Sparta po špatných zkušenostech s gólmany v uplynulé sezóně, našla toho pravého?

ČTSA(ph), foto: www.hcsparta.cz

 

Napsat komentář