Sigma jede do Teplic!

Tým SK Sigma Olomouc hraje ve 26. kole HET ligy utkání v Teplicích. Duel dvou týmů, které jsou jako jediné v této sezoně na domácím hřišti neporažené.

Hanáky čeká obtížné utkání proti soupeři, který v tomto soutěžním ročníku dokázal pokaždé doma bodovat. „Bude to asi jako všechny ostatní zápasy, hodně složité, samozřejmě, hlavně v té jarní části. Čeká nás další utkání, venkovní, s Teplicemi, které jsou v relativním klidu, v závěru sezony už hrají jenom samy o sebe, o svoji čest, jsou v tom klidném středu. Nejsou pod tlakem, ta uvolněnost je jejich devíza,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Kvalita v tom týmu je, je to dobrý mix zkušeností v podobě Rezka, Kroba, Ljevakoviče a těch mladých hráčů, které hlavně zpodobňuje Žitný. Hrajeme další zápas venku, tam je to vždycky všechno složité,“ uvedl.

Tým SK Sigma nejde do zápasu kompletní, hrát nemůže záložník Lukáš Kalvach, který má jednozápasový trest za vyloučení z derby proti Ostravě. „Je to věc, které je pro nás nepříjemná, protože Kalvi patří k důležitým článkům sestavy. Na druhou stranu, pokud pomýšlíme na pohárové příčky, tak musíme být schopni jednoho hráče nahradit. Něco jiného by bylo, kdyby vypadali tři čtyři, vypadává nám jeden. V předchozích zápasech se nám to povedlo, byť Kalvi je v jiné pozici, je v jiné roli, předvádí v sezoně nadstandardní výkony. Na druhou stranu jsou tady hráči, kteří jsou schopni na ten jeden zápas Kalviho nahradit,“ řekl Jílek.

V Teplicích si olomoucký kouč odpyká druhou část trestu, zase nemůže být na lavičce. Ale tamní stadion není pro tuto okolnost tak přívětivý, takže Václav to nebude mít k mančaftu tak blízko. „Zatím jsme se ještě nebavili o tom, jak to budeme řešit. Ale uvědomuju si, že to bude úplně jiná situace, protože budu mnohem dál od lavičky. Ovšem tady v tom má Laco plnou důvěru, řekl bych, že přemýšlíme hodně o nárocích na hráče, o způsobu vedení utkání. Takže před zápasem si určitě řekneme mnohem víc o požadavcích na hráče, no a potom na to případně ještě budeme mít přestávku, tam si něco také řekneme. Ale ve vedení utkání nebude problém, tak jako v sobotu nebyl v tom domácím utkání,“ řekl Jílek.

Utkání FK Teplice – SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 29. dubna od 17.00 hod.

Čtsa, zdroj: www.sigmaolomouc.cz

Napsat komentář