Důležité budou venkovní zápasy, uvažuje kouč Benda!

Most – Ambice má nejvyšší, aby je Most potvrdil, potřebuje úspěch v prvním jarním kole Superligy malého fotbalu, v němž přivítá v pondělí od šesti hodin večer Olomouc v přímém přenosu ČT sport.

„K žádným větším změnám nebyl přes zimu důvod, a tak zůstává vše při starém,“ shrnul zimní přestávku mostecký trenér Vojtěch Benda.

Setkali jste se s hráči v zimní přestávce při trénincích, nebo při nějakém přípravném duelu?

V průběhu zimní přestávky jsem sice s realizačním týmem o alespoň jednom přípravném utkání uvažoval, ale nakonec se nenašel vhodný termín, kdy bych měl pohromadě víc kluků. Zůstáváme tak věrni naší tradici a v zimní přestávce odpočíváme.

Zařadíte do jarní části sezony nějaké nové tváře?

Rozhodně se tomu nebráníme, pokud se objeví v naší lize zajímavý hráč, tak ho určitě oslovíme. Na podzim nám naskočil do Superligy Vláďa Pátek, který výborně zapadl k Martinu Bočkovi, a velice dobře jim to na hřišti klapalo. Ale šanci dostávají i další kluci, Kuba Černý, Ezequiel Rosendo a věřím, že přijdou další. Je ale pravda, že zapracování nových hráčů je obtížné a to z důvodu, že tým spolu netrénuje.

S jakými ambicemi vstupujete do jarní části soutěže?

Vzhledem k tomu, jak máme sezonu rozehranou, tak jen s těmi nejvyššími.

Co říkáte na neskutečně vyrovnanou tabulku po podzimu?

Nerad bych na někoho zapomněl, ale o titul hraje vlastně minimálně šest týmů. A jsme rádi, že patříme mezi ně. Každé kolo je o co hrát, a to je myslím super.

Vzhlížíte podle důležitosti k nějakým duelům, které podle vás rozhodnou o medailových umístěních?

Bude to stejné jako před každou sezonou. Důležité budou venkovní zápasy. Na titul může pomýšlet ten, kdo bude vozit body z venku, a samozřejmě doma je nebude rozdávat.

Máte jasnou vizi, co chcete na jaře předvádět za hru, v čem jste se například poučili z podzimu?

Bude to stejné asi jako u všech týmů. Chceme dobře bránit a dát vždy o gól víc než soupeř.

S čím jdete do prvního jarního utkání, v němž přivítáte Olomouc?

S velkým nadšením a touhou zvítězit. Navíc chceme soupeři vrátit porážku z prvního podzimního kola. Zápas navíc vysílá televize, takže o motivaci nebude nouze. Nerad bych prozrazoval naše plány, takže se dál nechme překvapit.

Jaroslav Kára. Komunikace PR,

Napsat komentář