Nezvládli jsme další domácí bitvu!

Do důležitého utkání 25. kola HET ligy, v němž se týmy z dolní poloviny ligové tabulky střetly o šest bodů, vyslal boleslavský trenér Weber shodnou základní sestavu, jaká začala před týdnem v Teplicích, odkud Boleslavští přivezli jeden bod za remízu. Tentokrát Boleslavští přenechali soupeři všechny tři a potvrdili tak svoji pověst nejhoršího týmu na domácím hřišti.

První poločas měl kuriózní průběh, neboť ve 26. minutě boleslavský Mareš viděl zlínského brankáře vysoko postaveného a tak jej zkusil z dálky přelobovat, Zlámal se však stačil vrátit, míč vytlačil z levého horního růžku na roh a pádem na levou tyč poškodil brankovou konstrukci tak vážně, že hlavní sudí Lerch utkání přerušil a povolal řemeslníky (pracovníky správy stadionu) k nápravě. Ti branku se zlomenou tyčí odstranili a místo ní instalovali přenosnou a náležitě ji ukotvili, aby se mohlo pokračovat ve hře. První poločas se tak prodlužoval o čtrnáct minut.

V úvodních minutách zápasu Zlínští velmi důrazným počínáním v osobních soubojích za necelou půlhodiny pokopali skoro celý boleslavský mančaft s výjimkou brankáře. V 8. minutě Boleslavští promarnili svůj první roh. V 15. minutě Šušnjar nepřesně přihrál, míče se zmocnil Ekpai a z jeho přihrávky tvrdě vystřelil Jiráček, ale Jánoš obětavým zákrokem střelu k brance nepustil, vzápětí další zlínskou akci zakončil bombou těsně nad boleslavské břevno Mehanovič. Potom boleslavská defenzíva se štěstím přežila Ekpaiův centr z pravé strany a o chvíli později první zlínský roh odhlavičkoval do bezpečí Takács. Ve 23. minutě Komlichenko hanebně zahodil Valentou nakrátko rozehraný trestný kop. Ve čtvrthodinovém nastavení, na jehož začátku zlínský trenér Petržela vystřídal Matějova Džafičem, měli více ze hry Boleslavští a byli několikrát hodně blízko skórování. Ladra zprava přihrál Hubínkovi, ten uvnitř šestnáctky nabil Valentovi, který nastřelil Zlámala. Vzápětí běžel proti zlínské brance z levé strany Mareš, který přihrál před branku Komlichenkovi, ale ten tísněn Bijiminem se z malého vápna neprosadil. V desáté minutě nastavení první půle se Komlichenkovi v tvrdém střetu se zlínským brankářem podařilo Zlámala přehodit, ale téměř jistému gólu na brankové čáře zabránil stoper Bijimine. V závěru poločasového prodloužení ožili Zlínští, ale jejich nejnebezpečnějším počinem byla Vukadinovičova střela dva metry vedle branky. Poločas skončil bez vstřeleného gólu.

Druhý poločas začal velkou boleslavskou šancí. Ve 48. minutě Valenta obral o míč zlínského stopera Gajiče, poslal do brejku Komlichenka, ale ten tísněn protihráčem pouze nastřelil brankáře Zlámala. V 52. minutě Mehanovičova bomba mířila do středu boleslavské branky, kde byl Polaček připravený. Více práce měl o dvě minuty později s Holzerovou střelou z pětadvaceti metrů, ale i tu zvládl. Na druhé straně si jistě počínal i zlínský gólman Zlámal, když likvidoval Valentův trestňák z boku vápna. Útoky se střídaly z jedné strany na druhou, Zlínští byli při kombinacích jistější a přesnější, Boleslavští byli nervózní a často chybovali. V 65. minutě Vukadinovič utekl boleslavské obraně, obhodil brankáře Polačka a gólu s pomocí tyče zabránil na brankové čáře Takács, načež Šušnjar odkopl míč do bezpečí. Ovšem jen na chvíli, za dvě minuty bylo ještě hůře.

V 67. minutě Vukadinovič opět zamotal s boleslavskou obranou a po kličce Takácsovi na hranici šestnáctky prostřelil Polačka a jak se později ukázalo, gólem k levé tyči rozhodl zápas ve zlínský prospěch – 0:1.

Následovalo marné boleslavské bušení do protivníkovy defenzívy, které kraloval brankář Zlámal, jehož spoluhráči číhali na brejky. Na těsné boleslavské prohře nic nezměnily ofenzívní výpady čerstvých Magery a Přikryla, centry Konatého či Ladry, ani dva rohové kopy ve tříminutovém nastavení.

FK Mladá Boleslav – FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)

Gól: 67. Vukadinovič. Rozhodčí: Lerch – Koval, Boček. ŽK: Pauschek. Diváků: 2 573.

Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka – Jánoš, Hubínek (79. Konaté) – Ladra, Valenta, Mareš (53. Přikryl) – Komlichenko (68. Magera).

Fastav Zlín: Zlámal – Matejov (45. Džafič), Bijimine, Gajič, Bartošák – Jiráček, Hnaníček – Ekpai (89. Železník), Mehanovič (90. Beauguel), Holzer – Vukadinovič.

Trenéra Webera opakovaně zklamali někteří hráči

Od svého příchodu k boleslavskému týmu trenér Jozef Weber opakovaně přiznává, že je zklamaný z těch členů hráčského kádru, kteří by měli rozhodovat soutěžní utkání na základě pověstí o zkušenostech a dovednostech, jež je provázejí.

„Prohráli jsme utkání, které jsme prohrát neměli. Přestože nebyl náš výkon optimální, v prvním poločase jsme měli šance, které jsme měli proměnit. Po inkasované brance byl soupeř fotbalovější a my se trápili. S úsekem hry po inkasované brance jsem hodně zklamaný. Poslal jsem na hřiště čerstvé hráče, u kterých jsem věřil, že se zápasem pohnou, ale to se vůbec nepovedlo. Z hráčů jsem dnes cítil nervozitu, ale vůbec nechápu, proč byli nervózní. Tvrdí se, že v Boleslavi jsou schopní a zkušení hráči, a tak by podobné zápasy měli zvládat,“ pravil boleslavský trenér Jozef Weber rozčarovaným a unaveným hlasem.

Zlínský trenér Vlastimil Petržela byl nadmíru spokojený: „Pro nás to jsou nesmírně důležité tři body. Pořád jsme se trápili na spodku ligové tabulky, nyní jsme trochu odskočili a věřím, že se nám pod tím vlivem i zlepší kvalita hry. Máme problémy s nemocnými, zraněnými a vykartovanými hráči, přesto se snažíme držet náš styl hry. První poločas jsme měli slabší, druhý byl lepší, z naší strany velmi kvalitní, kluci do toho dali, co mohli.“

Samozřejmě oba trenéři čelili novinářským dotazům ke kurióznímu přerušení zápasu kvůli zlámané brankové konstrukci zlínským brankářem Zlámalem. „To jsem ještě nezažil, co se stalo s brankou, já pořád ve fotbale zažívám něco nového,“ pravil s úsměvem Vlastimil Petržela. „Nezažil jsem dosud nic podobného a přiznám se, že vůbec jsem nevěděl, co se bude dít, zda se vůbec bude pokračovat. S tou nejistotou jsem asi nebyl na stadionu sám,“ uvedl Jozef Weber.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

 Jiří Koros, manažer komunikace,

Napsat komentář