Je to paráda, raduje se z vyrovnané tabulky brněnský kouč!

Brno – Začátek jim nevyšel, ale povedeným závěrem podzimu se brněnští obhájci titulu před zimní přestávkou přiblížili špičce Superligy malého fotbalu. Do jarní části vstoupí v neděli od osmi hodin večer duelem s Prahou. A to na domácím hřišti Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem. „Těšíme se hodně, zimní přestávka byla dlouhá a už vyhlížíme první jarní střetnutí,“ pronesl brněnský trenér Zdeněk Táborský.

Setkali jste se s hráči při trénincích?

Od dubna jedenkrát týdně trénujeme, setkali jsme se tedy celkem třikrát. Jde o to si nejenom zatrénovat, ale hlavně se sejít, být dohromady, udělat partu… Těší mě zájem hráčů, na každém tréninku jich bylo hodně a dokonce i ti, kteří mají zdravotní potíže a nemohli si přímo na place zatrénovat, tak se přišli alespoň podívat. Přípravný duel jsme nesehráli, oslovili jsme Jihlavu, ta ale o utkání neměla zájem.

Zařadíte do jarní části sezony nějaké nové tváře?

Ano, zařadíme. V kádru jsou nově útočníci Milan Klimeš a Vojtěch Cupák, do zadních řad jsou připraveni Ivan Lacko a Michal Mezník, mistr Evropy do 21 let. Také pracujeme na zabudování nadějných mladých hráčů, v kádru jsou nově tři hráči ročníku 1997 – útoční záložníci Jan Bulušek a Dominik Moučka a brankář David Záleský. Výraznou změnou ale je, že jsou připraveni hráči, kteří na podzim ze zdravotních důvodů absolvovali minimum zápasů jako Zezula, Zrzavý, Selinger, Kršák, Macko, Dobšíček, nebo jen jejich část jako Levčík či Pospiš. Takže opět máme široký a kvalitní kádr. Pro jaro ale bohužel nebude připravený dlouhodobě zraněný reprezentační brankář Marek Gruber a pro úvod naší soutěže ani dvojice Patrik Levčík a David Cupák, které čeká vyvrcholení futsalové ligy – finále play-off.

S jakými ambicemi vstupujete do jarní části soutěže?

Chceme navázat na vydařený konec podzimu, který nás vynesl opět do boje o nejvyšší příčky. Konkrétní umístění neplánujeme, ani se to nedá, chceme si dobře zahrát, udělat pro to během tréninků a zápasů maximum a to nám jistě nějaké solidní umístění přinese.

Co říkáte na neskutečně vyrovnanou tabulku po podzimu?

Je to paráda! Každý zápas bude rozhodovat o konečném umístění. Vyrovnaností se také zvýší úroveň celé Superligy, z čehož může těžit áčková reprezentace i reprezentační výběr do 21 let, který bude hrát na podzim v Praze mistrovství světa, což je pro hráče famózní motivace.

Vzhlížíte k nějakým duelům, které podle vás rozhodnou o medailových umístěních?

Ne, nevzhlížíme. Ve všech utkáních se bude o umístění na bedně rozhodovat.

Máte jasnou vizi, co chcete na jaře předvádět za hru, v čem jste se například poučili z podzimu?

Vize, jak chceme na jaře hrát, by byla, jde ale o to, jak ji dokážeme naplnit. Největší poučení z podzimu ale je, že odehrát zápas Superligy malého fotbalu se prostě nedá odehrát, když horko těžko seskládáme sedm hráčů do pole a gólmana a pro čtyři z nich je to premiéra v takto těžké soutěži.

Jaroslav Kára, komunikace PR,

Foto: Stehlík,

Napsat komentář