V souboji o pohárové pozice hostí Jablonec Olomouc!

Souboj třetí Olomouce a pátého Jablonce ozdobí program 24. kola HET ligy na jablonecké Střelnici. Pikantní duel o pohárové pozice napoví, který z týmů bude mít na vyrovnaném čele tabulky lepší pozici.

Staronový nováček ligové soutěže z Hané vlétl mezi ligovou elitu opravdu skvostně. Za šestnáct podzimní kol nasbíral výborných 32 bodů a ze třetí pozice se stal asi největším překvapením a spolu s tím ligovou štikou podzimu.

V zimě se tak především čekalo, jestli na Olomoucku dokáží udržet kádr, protože o jejich hvězdy byl znatelný zájem. Z hráčů základní sestavy nakonec opustil tým jen jeden článek, klíčový útočník Chorý, který zamířil do Plzně. Opačným směrem pak putoval na hostování další ofenzivní typ Řezníček. Trenér Jílek i před startem jara opakoval, že by byl rád za umístění do pátého místa, které může být i za určitých okolností vstupenkou do pohárové Evropy. „Pokud zůstaneme pokorní, šanci na poháry určitě máme,“ pravil před startem jarních odvet.

Sigma začala dobře a v úvodním klání remizovala ve vyrovnaném duelu na domácí půdě s Plzní. Nevyrovnaných výkonů se ale v dalším průběhu jara nevyvarovala, prohrála v Brně a na Slavii, naopak díky hattricku Řezníčka přivezla výhru z Dukly, aby v posledním kole doma nedokázala přetavit přesilovku proti Jihlavě, s kterou nakonec jen remizovala. „Když o něco hrajeme, jakoby nás to najednou svazovalo. Musíme se s tím vyrovnat a na nás trenérech je, abychom dokázali hráčům více vtisknout vítěznou mentalitu,“ uvedl po poslední ztrátě trenér Olomouce Jílek.

V sobotním duelu na Střelnici půjde tudíž o hodně, Jablonec svou jarní vydařenou jízdou totiž dohnal pohárové příčky a na Sigmu a Liberec, kteří jsou ještě před námi už ztrácíme pouhý bod. Navíc oba soupeře hostíme v následujících duelech na vlastním stadionu i proto půjde opravdu o pikantní a důležité bitvy. Jablonec v posledním kole po remíze 1:1 v Mladé Boleslavi přerušil úctyhodnou sérii šesti vítězství. Chybět nám bude také vyloučený záložník Michal Trávník. Jak vidí našeho soupeře trenér Petr Rada? „Olomouc je tým, který postoupil z druhé ligy, teď hraje nahoře a bojuje o evropské poháry. Mají formu, viděl jsem je na Dukle, kde otočili zápas a zvítězili 3:2. Naopak doma s Jihlavou nezvítězili, kdy hosté hráli o deseti. Je to ale soupeř hratelný, chtějí hrát fotbal, mají tam hráče technického typu. Ať je to Houska, Plšek, Falta nebo Zahradníček. To nejsou hráči, kteří to jen nakopávají, ale snaží se o technický fotbal. Olomouc patří ke stabilním ligovým mančaftům. To, že spadli, se někdy může stát. Je to tým, který do ligy patří. A to, že jsou nahoře, není určitě náhoda,“ říká k našemu soupeři trenér Petr Rada.

„Každé kolo je důležité a závěr ligy bude hodně napínavý. Namotalo se nahoru hodně mančaftů. Jsme rádi, že jsme se tam dostali taky. Uvidíme, jak to bude vypadat dál. Musíme se soustředit na každý zápas, který nás čeká. Teď je to Olomouc, je to konkurent, který je před námi. Budeme se snažit, abychom obstáli,“ dodává jablonecký trenér.

S Olomoucí se v letošní sezoně potkáváme už potřetí. Nejdříve jsme v ligovém duelu remizovali na Hané 0:0, pak jsme se na Andrův stadion vrátili a odvezli si po hokejové přestřelce 4:3 v osmifinále MOL Cupu postup do dalších vyřazovacích kol. V ligové soutěži se nám na domácí půdě proti Hanákům daří, poslední ztrátu proti tomuto celku datujeme až k podzimu 2005, od té doby jsme Sigmu doma v řadě devětkrát porazili.

Utkání začíná v sobotu 14. dubna od 16:00 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou.

Čtsa, zdroj: www.fkjablonec.cz

 

Napsat komentář