Cenný bod vybojovali v deseti lidech!

Boleslavští v Teplicích ve 24. kole HET ligy prohrávali, necelých deset minut před koncem přišli o stopera Šušnjara vyloučeného po dvou žlutých napomínáních, ale nevzdali se a v oslabení vyrovnali. Získali důležitý bod, který jim pomohl přeskočit Karvinou na devátou ligovou příčku.

V porovnání s předchozím remízovým utkáním proti Jablonci provedl trenér Weber  změn. Na lavičku posadil Chaluše, Matějovského, Přikryla, Konatého a Mageru. Postavil exteplickou stoperskou dvojici (Šušnjar – Takács), do středové formace Hubínka, Valentu a Ladru, pro kterého je to premiéra v základní sestavě, a na hrot Komlichenka po odpykaném trestu za vyloučení.

První poločas se hrál bez gólů, přestože se oba týmy snažily o ofenzivní hru. Už v 5. minutě kopali Tepličtí první roh, po němž Vaněček hlavičkoval nad Boleslavskou branku. V 8. minutě Horův volej jen těsně přeletěl Polačkovu branku.

Boleslavští byli blízko úspěchu na počátku druhé desetiminutovky. V 11. minutě Marešův centr zleva Valenta hlavou usměrnil k pravé tyči, odkud brankář Diviš famózním zákrokem vytlačil míč na první boleslavský roh. Tomu se Tepličtí ubránili jen za cenu dalšího rohu, po jehož rozehrání Šušnjar ve 12. minutě hlavou trefil břevno Divišovy branky.

V dalším průběhu se pokoušel střílet Jánoš, ale branku ani jednou ze dvou pokusů netrefil. Podobně nepřesně Valenta provedl trestný kop z pětadvaceti metrů. Ve 22. minutě po Kučerově trestňáku od pravé lajny se ve zmatcích před Polačkem ubránili Boleslavští se štěstím. V úplně poslední minutě prvního poločasu po Pauschekově centru Valenta hlavičkoval do brankáře Diviše.

Druhý poločas začal třetím teplickým rohem a obléháním boleslavské branky, jež vyvrcholilo Vaněčkovou hlavičkou, kterou Polaček chytil. Na druhé straně Marešovu bombu zblokovali tepličtí obránci a Ladrův centr zkrotil brankář Diviš. Tepličtí přitlačili boleslavské fotbalisty k jejich brance, kterou po několika marných pokusech přeci jenom dobyli.

V 60. minutě se Tepličtí ubránili Valentově trestném kopu a vyrazili do brejku po pravé straně, odkud Rezek po zemi přihrál před boleslavskou branku Žitnému a ten z malého vápna snadno skóroval – 1:0.

Už po dvou minutách mohl boleslavský Valenta skóre srovnat, ale těsně přestřelil branku. Boleslavští se snažili nepříznivý vývoj skóre zvrátit, ale často kombinovali nepřesně a jejich ofenzivní akce tak skončily dříve, než se pořádně rozjely. V 72. minutě přes teplické brankoviště lítaly centry střídavě z pravé i levé strany, ovšem do nebezpečné koncovky se nikdo z boleslavských fotbalistů neprodral.

V závěrečné čtvrthodince byl dvakrát žlutě napomínán stoper Šušnjar, poprvé v 74. a podruhé v 82. minutě, tudíž předčasně opustil hrací plochu. Boleslavští však oslabení nevzali na vědomí a neúnavně útočili, což se jim pět minut před koncem vyplatilo.

V 85. minutě Kateřiňákův trestňák Tepličtí ubránili jen za cenu rohového kopu, který rozehrál výtečným centrem Kateřiňák a z malého vápna Komlichenko hlavou usměrnil do teplické branky – 1:1.

V nastavených dvou minutách Vaněček ranou z otočky z patnácti metrů těsně přestřelil boleslavskou branku. Boleslavští tak získali v Teplicích jeden bod, který je posunul na devátou příčku ligové tabulky, což je jejich nejlepší umístění v ligovém ročníku 2017-2018.

FK Teplice – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Góly: 60. Žitný – 85. Komlichenko. Rozhodčí: Julínek – Antoníček, Podaný. ŽK: Žitný, Hora, Jeřábek – Šušnjar. ČK: Šušnjar (v 82. minutě). Diváků: 3 421.

FK Teplice: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Soungole, Kučera – Rezek (88. Červenka), Žitný, Hora – Vaněček. Trenér: Šmejkal.

FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka – Jánoš, Hubínek (46. Přikryl) – Ladra, Valenta (77. Kateřiňák), Mareš (63. Magera) – Komlichenko. Trenér: Webr.

Trenér Weber: Vyloučených máme na můj vkus moc.

Oba trenéři, teplický Šmejkal i boleslavský Weber, přijali remízu Teplice – Boleslav 1:1 jako zaslouženou pro obě mužstva. Boleslav stejným výsledkem dohrála dvě poslední ligová střetnutí, ovšem s tím rozdílem, že těsně před koncem doma proti Jablonci přišla o výhru a o týden později v Teplicích naopak získala bod.

„Zasloužená remíza,“ řekl na úvod hodnocení právě skončeného utkání Teplice – Boleslav 1:1 trenér boleslavských fotbalistů Jozef Weber a pokračoval: „Škoda byla, že jsme v první půli náznaky kombinačních akcí nedotáhli do lepšího konce. Po přestávce jsme dostali gól po naší standardní situaci, kdy jsme nestihli pokrýt brejk soupeře. Jsem rád, že jsme se do utkání vrátili a pochopitelně mě mrzí vyloučení Šušnjara, který však fauloval v situaci, kdy zabránil možnému druhému gólu soupeře, což by vývoj utkání značně ovlivnilo v náš neprospěch. Doufám, že časté vylučování našich hráčů je souhra náhod, ale na můj vkus je těch vyloučení opravdu moc.“ Trenér Weber přiznal, že Šušnjarovo vyloučení mu komplikuje sestavení defenzivní čtveřice pro úterní semifinále českého poháru se Slavii, neboť kvůli klubové dohodě nemůže využít Chaluše hostujícího v Boleslavi právě z pražské Slavie. V pátečním večeru však u něho převažovala radost z bodu získaného na venkovním hřišti. „V naší situaci je bod z Teplic cenný a z mého pohledu zasloužený,“ dodal Jozef Weber na závěr hodnocení.

Teplický trenér Daniel Šmejkal remízu také přijal. „Měli jsme velmi dobře rozehrané utkání, v jehož závěru jsme udělali hrubou chybu a soupeř vyrovnal. Boleslav byla lepší v prvním poločase, ve druhém jsme se zlepšili a dali pěkný gól. Vyrovnávací gól jsme inkasovali, když jsme udělali taktickou chybu při standardní situaci. Podle průběhu zápasu je remíza spravedlivá,“ pravil smířlivě Daniel Šmejkal.

Čtsa, Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář