Výhru si nechali sebrat tři minuty před koncem!

Přestože boleslavští fotbalisté vyhráli poločas, tak o výhru přišli ve 23. kole HET ligy v nepříjemném prokletí nezdařených závěrů zápasů, které je pronásleduje na domácím trávníku v tomto ligovém ročníku. Jablonec tak na poslední chvíli uhájil letošní neporazitelnost.

Boleslavský trenér Jozef Weber vyslal proti Jablonci téměř shodnou jedenáctku, jaká uspěla před týdnem proti Plzni, jedinou výjimkou byl Magera na hrotu útoku, neboť další dva útočníci Mebrahtu i Komlichenko měli disciplinární tresty za vyloučení.

První poločas začali hráči obou týmů hodně opatrně a deset minut trvalo, než do hry zapojili i brankáře. V 10. minutě Chramosta obral u postranní lajny Chaluše o míč a z jabloneckého útoku byl první roh utkání. O tři minuty později Chramosta společně s Chalušem uvnitř boleslavské šestnáctky padli, na což rozhodčí správně nereagoval. Ve 20. minutě Masopustova falšovaná střela jen o centimetry minula boleslavskou branku.

Ve 21. minutě Marešův trestný kop s jistotou stáhnul jablonecký brankář Hrubý. Ve 27. minutě Marešem rozehraný trestný kop od pravé postranní lajny Magera umisťoval hlavou pod břevno, odkud míč nad jabloneckou branku vytlačil Hrubý na roh.

Ve 28. minutě první boleslavský roh rozehrál Mareš a hlavičkou úspěšně završil Křapka, který se tak radoval ze své premiérové prvoligové trefy – 1:0.

Zbývající čtvrthodinku prvního dějství byli aktivnější a hlavně kombinačně přesnější jablonečtí fotbalisté. Ve 31. minutě Kubista z třiceti metrů netrefil branku, o tři minuty později Trávníkem rozehraný trestňák ukončil Jovovič nedůraznou hlavičkou do připraveného Polačka a ve 36. minutě se nervózní Boleslavští ubránili jabloneckému tlaku se štěstím až po několika opakovaných odkopech.

Druhý poločas začal jabloneckým rohem a o chvíli později rozhodčím vymyšleným trestňákem, který Trávník rozehrál nakrátko Kubistovi, jehož ránu do středu boleslavské branky Polaček chytil. Hrálo sec častěji na boleslavské polovině hřiště, neboť boleslavští fotbalisté byli nečekaně nervózní a nepřesní. V 60. minutě po Zeleného centru Doležal hlavičkoval vedle boleslavské branky.

V 66. minutě Boleslavští ubránili třetí jablonecký roh, ale brejkový pokus pokazil Valenta špatnou přihrávkou Konatému. V 72. minutě po spolupráci s Jovovičem přestřelil Masopust z deseti metrů boleslavskou branku, kterou o tři minuty později minul i hlavičkující Doležal po Holešově centru. Deset minut před koncem Valenta dvakrát střílel hodně nepovedeně a v 82. minutě po Hubínkově centru Magera hlavičkoval nepřesně.

V 87. minutě Jablonečtí získali čtvrtý roh, který rozehrál Trávník přetaženým centrem a Doležal hlavou k levé tyči vyrovnal – 1:1.

Za nerozhodného stavu se Boleslavští marně tlačili k soupeřově brance, vysoké centry pochytal brankář Hrubý, střelecké pokusy odráželi obránci. V dramatickém závěru obětavě bránící jablonecký Trávník dvakrát viděl žlutou kartu a logicky následně červenou a tak v nastaveném čase těsně po devadesáté minutě předčasně opustil hřiště.

FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 1:1 (1:0)

Góly: 28. Křapka – 87. Doležal. Rozhodčí: Berka – Dobrovolný, Flimmel. ŽK: Matějovský, Jánoš, Valenta, Konaté – Trávník. ČK: Trávník v 90. Minutě. Diváků: 3 773

FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka – Jánoš – Konaté, Matějovský (46. Hubínek), Přikryl (61. Valenta), Mareš (85. Ladra) – Magera. Trenér: Jozef Weber.

FK Jablonec: Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Zelený – Masopust (88. Diviš), Trávník, Považanec (56. Doležal), Kubista, Jovovič (76. Hanousek) – Chramosta. Trenér: Petr Rada.

Nepodali jsme dobrý výkon, řekl zklamaný Weber

Při hodnocení výkonu boleslavského mužstva trenér Jozef Weber zdůraznil, že jablonecký soupeř má nejlepší letošní bilanci ze všech prvoligových týmů. Jablonecký kouč Petr Rada byl se svým týmem nespokojený po první půli, ale za druhou hráčům poděkoval a remízu z Boleslavi považuje za zisk bodu, nikoliv za ztrátu dvou.

„Remíza byla spravedlivá,“ pravil na úvod svého hodnocení boleslavský trenér Jozef Weber. „Nepodali jsme dobrý výkon, možná nejhorší za mého krátké působení u boleslavského mužstva. Jednou z hlavních příčin byl velmi kvalitní soupeř, vždyť jsme hráli s neporaženým lídrem jarní ligové tabulky. Šli jsme po dobře sehrané standardní situaci do vedení, což nás malinko uklidnilo, do druhé půle jsme chtěli tým střídáním oživit, ale hra nebyla úplně v pořádku. Přestože jsme soupeře do vážných šancí nepouštěli, tak ze standardní situace těsně před koncem vyrovnal.“

Jozef Weber čelil otázce, zda na mužstvu pozoruje nervozitu z očekávání opakovaných nezdarů v závěrečných minutách utkání. „Pozorujeme všichni, že jsou ve druhém poločasu hráči nervóznější, jak se bojí opakovaných ztrát bodů. Na některé to doléhá více, na některé méně. Ale zdůrazňuji, že jsme hráli proti jarnímu lídrovi, takže remíza není neúspěchem. Odehráli jsme před týdnem slušné utkání v Plzni, přesto se hráčům zápas doma nepovedl, ale věřím, že to brzo otočíme, pracujeme na tom. Čtyři mistráky za sebou jsme neprohráli, beru to pozitivně.“

Jablonecký trenér Petr Rada nebyl po prvním poločase spokojený se svým týmem a naznačil, že o přestávce svým svěřencům náležitě vyčinil: „První poločas nám chyběl pohyb, i když jsme soupeře do ničeho nepustili, tak jsme zaspali při standardní situaci, dostali laciný gól a poprvé letos venku prohrávali. Chyběla nám větší výbušnost, měli jsme zbytečné ztráty balonu, i když vzadu jsme hráli, jak jsme chtěli s výjimkou gólové šance. V kabině byla tvrdší kritika, kterou se nám podařilo nabudit hráče. Druhý poločas už jsme byli ve všem lepším týmem. Domácí si už vyloženou šanci nevytvořili. My byli aktivní, získávali jsme balony po nepřesnostech soupeře, který po odchodu Matějovského neměl na hřišti kreativního hráče. Zaslouženě jsme vyrovnali a bodu z Boleslavi si cením jako plusového bodu. Hráčům jsem za druhý poločas poděkoval.“

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jiří Koros, manažer komunikace,

Napsat komentář