Fotbal v elegantním podání – reprezentantky si zahrály s hvězdami na ulici!

Celosvětová snaha o popularizaci ženského fotbalu má svůj výrazný odraz i v České republice. Fotbalová asociace (FAČR) míří v podpoře fotbalu mezi ženami na mladou generaci. Fotbal chce představit jako sport posilující zdravý životní styl i krásu a eleganci žen.

„Ženský fotbal je pro nás symbolem rozvoje našeho sportu napříč všemi vrstvami společnosti. Vnímáme ho samozřejmě jako další nástroj pro fyzické zdraví dívek, ale především zábavu a jistý další rozměr této hry. Současná podoba nabízí čím dál více krásy i pěkných fotbalových momentů,“ potvrzuje ženský fotbalový boom předseda FAČR Martin Malík.

FAČR v jednom ze svých projektů připravila propagační video, ve kterém se na setkávají různé osobnosti sportovního, a především fotbalového prostředí. Trenér Pavel Vrba, někdejší vynikající hráči a reprezentanti Karel Poborský s Tomášem Hübschmanem, freestylista Jan Weber, beachvolejbalistky Kristýna Hoidarová-Kolocová s Michalou Kvapilovou nebo kamerunský záložník, který nastupoval za pražskou Spartu – Martin Abena.

„Je nám ctí, že jsme byly přizvané k natáčení super klipu. Poznaly jsme holky fotbalistky osobně, dokonce jsme si s nimi i „koply“ a hlavně jsme zjistily, že jsou to fakt kočky. Taky by mohly hrát v plavkách,“ dodávají s úsměvem a trochou nadsázky reprezentantky v plážovém volejbalu.

Krátký příběh představuje české fotbalové reprezentantky jako typické dámy na odpoledních nákupech, přičemž je zaujme trojice kluků, kteří dělají na ulici parádičky s míčem. Děvčata je vyzvou na malý zápas a mezi cihlovými zdmi pražských Holešovic jim ukáží, že fotbal dovedou hrát stejně dobře.

„Klip se zrodil poměrně rychle, jednoduchý scénář tužkou na papír, potom dotaz na režiséra, zda bychom to za minimální náklady dokázali realizovat a pak už to byla akce kulový blesk. Největší sousto bylo samozřejmě sladění časových možností všech aktérů, štábu a lokace. Všem bych chtěl touto cestou ještě jednou poděkovat za skvělý přístup a ochotu,“ dokresluje proces před natáčením autor myšlenky Ondřej Lípa.

Pavlína Ščasná

Celá akce zabrala 5 hodin natáčení a další čas postprodukčních činností, pro některé z aktérů byla první zkušeností před televizní kamerou, ale pro všechny příjemným zpestřením a zábavou. „Přestože to bylo narychlo, všechno běželo poměrně dobře a užili jsme si i dost zábavy. Snad to bude mít i požadovaný efekt ve společnosti,“ dodává jedna z nejvýraznějších osobností Pavel Vrba, který si v klipu vedle Poborského s Hübschmanem zahrál epizodní roli.

Pavel Vrba

Na klip, jehož doprovodná hudba pochází z originální produkce pro ženský evropský šampionát v ČR, budou v nejbližších měsících během akcí reprezentace navazovat další projekty a aktivity přímo v dějištích utkání. Nabízet budou rozmanité fotbalové festivaly podobné těm, které se odehrávaly během mistrovství Evropy dívek do 17 let v ČR.

Trenér ženské reprezentace Karel Rada, tr. Pavel Vrba, členka reprezentace Pavlína Ščastná, Karel Poborský:

Účinkující:

Barbora Votíková, Tomáš Hübschman, Lucie Martínková, Ondřej Janda, Tereza Krejčiříková,  Věra Janků, Kristýna Janků. Jan Weber, Pavlína Ščasná, Martin Abena, Pavel Vrba, Karel Poborský, Kristýna Hoidarová- Kolocová, Michala Kvapilová.

Pavel Vrba – 54 let, fotbalový trenér FC VIKTORIA PLZEŇ. Vítěz slovenské ligy se Žilinou (2007), české ligy s Plzní (2011, 2013) + 2 postupy do Ligy mistrů s FCVP. Postup s reprezentací na Euro 2016.

Karel Poborský – 46 let, legendární fotbalový záložník a vicemistr Evropy 1996 a semifinalista ME 2004, vítěz české ligy se Slavií a Spartou (1996, 2003, 2005), vítěz Premier League s Man. United (1997), opora Benfiky Lisabon a Lazia Řím. 118 startů v české reprezentaci.

Tomáš Hübschman – 36 let, fotbalový mistr Evropy do 21 let v roce 2002, Talent roku 2002, semifinalista ME 2004. Vítěz české ligy se Spartou (2003), 8 x ukrajinský titul se Šachtarem Doněck, vítěz Poháru UEFA (2009), 58 startů v reprezentaci.

Kristýna Hoidarová-Kolocová – 30 let, reprezentantka ČR v plážovém volejbalu. 5. místo na OH 2012, vicemistryně Evropy 2017, 4x mistryně ČR.

Michaela Kvapilová – 28 let, reprezentantka ČR v plážovém volejbalu. Vicemistryně Evropy 2017.

Pavlína Ščasná – 35 let, bývalá fotbalová reprezentantka, 50 zápasů v národním týmu a 24 branek. Několikanásobná Fotbalistku roku ČR, zahraniční kariéra v Bayernu Mnichov, Philadelphii, Örebro a Malmö.

Barbora Votíková – 21 let, fotbalová brankářka Slavie Praha a reprezentantka ČR. Se Slavií zisk 3 titulů, čtvrtfinalistka Ligy mistryň 2018. Výrazná postava české youtube scény.

Lucie Martínková – 31 let, útočnice a 2 x nejlepší fotbalistka ČR (2012 a 2013), opora Sparty Praha, s níž několikrát vyhrála českou ligu a má zkušenosti z Ligy mistryň. 77 zápasů v národním týmu a 17 branek. Zkušenost ze švédské ligy v Örebro.

Tereza Krejčiřková – 21 let, jeden z největších talentů českého ženského fotbalu. Opora záložní řady Slavie a reprezentace. Vítězka ligy se Spartou i Slavií, čtvrtfinalistka ženské LM (2018). 22 reprezentačních startů.

Kristýna Janků – 23 let, členka širšího kádru reprezentace ČR, hráčka 1.FC Slovácko, moderátorka domácích fotbalových utkání Hetligy v Uherském Hradišti.

Jan Weber – 31 let, 7 x mistr světa a 5x mistr evropy ve freestyle footbagu, rekordman

Ondřej Janda – 27 let, odchovanec FK Mladá Boleslav, člen Trenérsko –metodického úseku FAČR.

Martin Abena – 31 let, 191cm vysoký kamerunský záložník, který krátce působil ve Spartě Praha, dále hrál na Slovensku, v Řecku, Bulharsku a také Malajsii.

Video:

Čtsa, zdroj: www.fotbal.cz

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář