Plzeň prohrála s oslabenou Boleslaví a ztratila doma body!

Vedoucí tým ligy fotbalisté Plzně ve 22. kole nejvyšší fotbalové soutěže nečekaně ztratil body proti oslabené Mladé Boleslavi a prohrál 1:2, zároveň doma ani na třetí pokus nevyhrál. Viktoria má v čele neúplné ligové tabulky devítibodový náskok před druhou Slavií. Naopak Středočeši poskočili na desáté místo. Ve 40. minutě otevřel skóre zápasu hostující Petr Mareš. Závěr zápasu odehráli boleslavští, bez vyloučeného Nikolaje Komličenka, přesto v 79. minutě přidal po hezké akci pojistku a zaslouženou výhru Michal Hubínek. Těsně před koncem zápasu snížil střídající Marek Bakoš.

Úvod zápasu patřil hráčům Boleslavi a již ve třetí minutě se dostal Mareš do šance, když z přímého kopu trefil jen brankáře Kozáčika. Na druhé straně domácí Řezník z rohového kopu poslal míč hlavičkou zblízka nad břevno.

Boleslavští se opět dostali do vyložené šance v 26. minutě po úniku Konateho přes obránce, který našel v šestnáctce volného Mareše, ten ale nepřekonal brankáře Kozáčika. Následně hostující gólman Polaček s problémy zlikvidoval Krmenčíkovu střelu ze skrumáže a bravurně vytáhnul střelecký pokus Kopice.

Plzeňští měli v dalším průběhu herní převahu a zároveň stupňovali tlak, přesto otevřeli skóre hosté ve 40. minutě, kdy si Mareš vyměnil míč s Komličenkem a gólovou šanci proměnil přízemní střelou podél vyběhnuvšího brankáře Kozáčika 0:1. Navíc došlo u domácího celku ke střídání, ze hry odešel zraněný Krmenčík, kterého nahradil Bakoš.

Do druhého poločasu nastoupil další plzeňský útočník Chorý, který vystřídal nedůrazného Koláře. Hned po několika minutách se snažil po Kovaříkově centru, hlavičkou vyrovnat Bakoš, ale brankář Poláček jeho snahu vychytal. Následně Hrošovský technickou střelou, těsně minul boleslavskou branku.

V 58. minutě zbytečně fauloval hostující útočník Komličenko loktem Hubníka a rozhodčí Zelinka ho po druhé žluté kartě poslal do kabiny pod sprchu.

Západočeši si s dobře zataženou obranou soupeře nevěděli rady, naopak Středočeši v 79. minutě po rychlém brejku vsítili druhý gól, Jánoš našel po chybě domácího týmu, ze středu hřiště střádajícího Hubínka, který bez problémů překonal brankáře Kozáčika 0:2.

Plzeň si po druhém inkasovaném gólu vytvořila závěrečný tlak, v 89. minutě snížila, kdy se Bakošova hlavička po centru z levé strany odrazila od břevna do sítě 1:2.

Drtivý nápor domácích v závěru zápasu už vyrovnání nepřinesl, přesto po další Bakošově hlavičce bylo problematické ze skrumáže, zblízka uznat gól, neboť nebylo jasné, zda míč skončil za brankovou čáru. Pro Boleslav zaznamenala zasloužená výhra nad vedoucím celkem ligy, určitě povzbuzení do dalších ligových zápasů a druhou výhru z posledních devíti kol.

„Myslím si, že jarní zápasy se trošku opakují. Asi se budeme muset zamyslet. Boleslav hlavně v prvním poločase, byla lepší a důraznější a sbírala druhé balony. To ve fotbale rozhoduje, my byli všude pozdě, zároveň jsme nebyli dostatečně důrazní, zejména v osobních soubojích. Mladá Boleslav z toho hodně těžila a zaslouženě vedla. Následná hra proti deseti se pro nás zjednodušila, bylo tam několik závaru, ale po chybě jsme z brejku dostali gól na 2:0 a to zápas rozhodlo. Pak jsme měli velký tlak, kdy míč lítal ve vápně, akorát jsme snížili na 1:2. Ale když nehrajete dobře v prvním poločase, tak je hodně těžké s takovými soupeři plně bodovat. Je to naše velká chyba,“ zklamaně zhodnotil Pavel Vrba trenér Plzně.

„Dneska se mi hodně líbil náš výkon v prvním poločase, kdy jsme Plzeň zaskočili. Hráli jsme aktivně, získávali jsme odražené balony. Ujali jsme se vedení a měli další situace, které jsme mohli vyřešit líp. Ve druhé půli to bylo ovlivněné vyloučením. Bylo to pro nás velmi složité. Plzeň si hlavně po stranách vytvářela nebezpečné situace. Naštěstí se nám povedl brejk, který průběh utkání nepatrně změnil. Přesto se domácí ještě jednou dostali do utkání, já jsem nebyl klidný v posledních minutách. Nakonec se nám povedlo výhru ubránit, moc si vítězství vážíme,“ spokojeně řekl Jozef Weber trenér M. Boleslavi.

Jan Kopic Plzeň – Milan Hubínek M. Boleslav po utkání:

Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 89. Bakoš – 40. Mareš, 79. Hubínek. Rozhodčí: Zelinka – Kotík, Pochylý. ŽK: Chorý – Šušnjar, Přikryl, Komličenko, Poláček. ČK: 58. Komličenko. Diváci: 8 722.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hubník (74. Zeman), Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář (46. Chorý), Kovařík – Krmenčík (42. Bakoš). Trenér: Vrba.

Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka – Jánoš, Matějovský (66. Hubínek) – Konaté (86. Magera), Přikryl (74. Ladra), Mareš – Komličenko. Trenér: Webr.

Čtsa, kc, Foto: www.fcviktoria.cz

 

Napsat komentář