Sigma se představí na Dukle!

Po letošní první reprezentační přestávce se opět znovu rozjede nejvyšší fotbalová soutěž. Tým SK Sigma Olomouc čeká výjezd do hlavního města, v Praze na Julisce budeme hrát zápas 22. kola HET ligy poslední březnový pátek s výkopem v 18:00 hodin.

Dukla je na desátém místě, v jarní části sezony se jí zatím příliš nedaří. Ale i přesto nečeká Sigmu lehký zápas, její soupeř má v týmu mnoho zkušených hráčů. „Dukla začátek jara neměla úplně ideální. Ale myslím, že vítězstvím v Ostravě si hodně pomohla. Udělali pár korektur v sestavě, vyšlo ji to. Po zranění se vrátili další hráči, nastupuje už i Hanousek. Takže myslím, že to bude trošku jiná Dukla, než v předešlých zápasech. Pro domácí je důležitost zápasu obrovská, ale pro nás stejně tak. Pokud se chceme udržet v kontaktu se špičkou, tak bychom tam potřebovali bodovat a také bychom už konečně zase potřebovali přivést vítězství z venku,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Sigma v dosud sehraných dvou venkovních zápasech vyšla naprázdno. Co bude potřeba změnit? „Myslím, že bychom měli vyjít z domácího zápas s Karvinou, kdy jsme tu kvalitu určitě ukázali, i aktivitu. Bohužel nás teď trošku zrazuje koncovka. Takže to musíme určitě zlepšit, to je lépe řešit finální fázi, proměňovat šance. Tam je potřeba, abychom měli větší kvalitu, než v předchozích zápasech,“ uvedl Jílek.

Před reprezentační přestávkou chyběla týmu Sigmy půlka stabilního složení obranné čtyřky. V tomto směru již došlo k jistému zlepšení situace. „Víceméně jediný hráč, který zůstává ve stavu, že ho nemůžeme využít, je Michal Vepřek. Tam to ještě nějaký den potrvá. Ale jinak jsou všichni hráči připraveni, včetně Vency Jemelky, který trénuje celý týden. Takže v tomto by problém být neměl,“ poznamenal.

Dukla chce po Baníku opět bodovat!

Jaroslav Hynek

Dukla vstoupila do reprezentační pauzy nabuzená po tříbodovém zisku za výhru nad Baníkem. Vyhráno ale ještě zdaleka není, sestupové příčky jsou velice blízko a týmy ve spodní části tabulky dělí jen malé bodové rozdíly. Z těchto vod bychom se případnou výhrou nad Sigmou mohli vzdálit. „Zápas s Baníkem nám ukázal, jak koncentrovaný výkon umíme. Je třeba to zahrát opakovaně. Jak už se vyjádřil Ondra Kušnír, nesmíme polevit. Olomouc je velmi pohyblivá a kompaktní, a i když to nepotvrzuje výsledky jako na podzim, tak ve všech zápasech k tomu měla velmi blízko. Nebezpečnost si udržuje,“ říká trenér Dukly Jaroslav Hynek.

V historii samostatné české nejvyšší soutěže absolvovala Dukla se Sigmou 9 zápasů. Třikrát vyhrála Dukla, třikrát Sigma, třikrát skončil zápas remízou. Gólové skóre je 10:8 pro Duklu.

Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Pavel Franěk s asistenty Jakubem Hrabovským a Matějem Vlčkem, čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Lerch. Z řad delegátů dorazí Miroslav Liba a Mgr. Emil Ubias.

Důležitá informace pro ty, kteří plánují dorazit na zápas: Od pátku do pondělí bude uzavřená stanice metra Dejvická, fanouškům cestujícím MHD doporučujeme vystoupit z metra na Hradčanské a na Julisku dorazit autobusem 131.

Trenér Václav Jílek k utkání:

Pravděpodobné sestavy:

Dukla Praha: Rada – Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Miloševič – Brandner, Holík, Bilovský – Schranz, Holenda, Podaný. Trenér Jaroslav Hynek.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Falta – Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Hála – Řezníček. Trenér Václav Jílek.

Utkání FK Dukla Praha – SK Sigma Olomouc se hraje v pátek 30. března od 18.00 (rozhodčí Pavel Franěk – Jakub Hrabovský, Matěj Vlček)..

Čtsa, zdroj: www.sigmafotbal.cz , www.fkdukla.cz

 

Napsat komentář