Česká fotbalová reprezentace dorazila do Číny!

Dnes kolem sedmé hodiny ranní dorazili letecky po dvanácti hodinách fotbalisté Česka do Číny. Po vydatné snídani v hotelu Wanda Realm, následoval dopolední odpočinek.

Hotel Wanda Realm

Před obědem krátká procházka v okolí hotelu. Na hráče během celého dne čekaly na recepci desítky fanoušků, kteří žádali podpisy a společnou fotografii. Nejoblíbenějším hráčem českého výběru pro čínské fanoušky, byl Antonín Barák, který se podepisoval dokonce na dres Udinese s vlastním jménem a číslem (viz jedna z fotografií níže).

Antonín Barák

Ve tři hodiny odpoledne místního času absolvoval trenér Karel Jarolím a kapitán Marek Suchý krátké tiskové setkání se zástupci místních médií, na přivítanou i na rozloučenou zněl tiskovým sálem potlesk. Od 15:30 absolvovali hráči svižný 90minutový trénink na jednom z vedlejších hřišť fotbalového areálu. Ve stejnou dobu trénoval o pár desítek metrů, také tým Uruguaye.

Vladimír Darida

Na večerní utkání Čína – Wales vyrazil kompletní trenérský tým, hráči dostali prostor na další regeneraci a aklimatizaci. Zítra v pátek čeká na české fotbalisty dopolední rozcvičení, taktická příprava a od 19:35 místního času pak samotné utkání s týmem Uruguaye, který se probojoval na světový šampionát do Ruska. V případě nerozhodného výsledku po 90 minutách hry, budou následovat pokutové kopy.

„Dorazili jsme se zpožděním, ale pevně věřím, že se dokážeme na utkání stoprocentně nachystat. Samotná cesta byla bezproblémová, hráči mají maximální komfort také na hotelu. Únava je samozřejmě nadále citelná, ale dnešní trénink a především pak večerní odpočinek aklimataci hodně pomohou. Čeká nás velmi těžký soupeř, který se může opřít o skvělé individuality. Není univerzální recept, jak útočníky typu Suareze či Cavaniho bránit. Základem je samozřejmě maximální koncentrace, minimalizace chyb. Jejich genialita spočívá právě v tom, že dokážou trestat sebemenší zaváhání. Chystáme se na ně, ale zároveň na celý tým soupeře. Původně jsem měl v plánu využít maximální počet hráčů, nicméně uvidíme, jak bude duel v reálu vypadat, jak se srovnáme s časovým posunem i jinými klimatickými podmínkami. V každém případě jsme rádi, že dostáváme možnost takto kvalitní herní konfrontace. Potkáme se s účastníkem světového šampionátu a v tomto souboji budeme chtít uspět,“ řekl trenér českého národního týmu Karel Jarolím.

Antonín Barák, Vladimír Darida, Tomáš Kalas:

Video: zdroj: FAČR/Štěpán Černý:

Foto: zdroj: FAČR:

Čtsa, Pavel Pillár, tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace

 

Napsat komentář