V ZÁVĚREČNÉM ZÁVODĚ NA PARALYMPIÁDĚ!

Předposlední závodní den na paralympiádě se na start slalomu postavila čtveřice borců v českých barvách. V Kategorii zrakově handicapovaných závodil Tadeáš Kříž s trasérem Radimem Nevrlým a Patrik Hetmer, jemuž razí cestu Miroslav Máčala. Mezi tělesně handicapovanými se znovu představila dvojice Miroslav Lidinský na lyžích a Pavel Bambousek na monoski.

Hned první kolo závodu rozdělilo naše reprezentanty na polovic. Zatímco Miroslavu Lidinskému a Patriku Hetmerovi se podařilo dopolední závod dokončit, Pavel Bambousek s Tadeášem Křížem na náročné trati do cíle nedojeli.

Už když jsme trať viděli, bylo nám jasné, že tak těžký závod jsme ještě nejeli,“ řekl po dojezdu Kříž, který zaváhal až v závěrečné pasáži. „Dostala se mi tam každá noha z jedné strany brány a už s tím nešlo nic dělat. Byl to mžik,“ poslal mladý závodník, který má raději rychlostní disciplíny.

Patrik Hetner

Veselejší hodnocení zaznělo z úst zkušenějšího Patrika Hetmera. Ten se i přes jedno zaváhání pádu vyvaroval i ve druhém kole a bylo z toho nádherné osmé místo. „S umístěním jsme spokojeni, ale na obou jízdách by se toho dalo hodně zlepšovat,“ zůstával Hetmer po závodě nohama na zemi. Zároveň se ale nebránil ani myšlenkám na další paralympijské hry, které by byly jeho třetí.

Miroslav Lidinský vstupoval do druhého kola závodu z 23. příčky. Tu se mu výkonem v odpoledním závodě podařilo ještě o dva stupínky vylepšit. „První kolo mi sedlo lépe, to druhé jsem pojal takticky a snažil jsem se hlavně dojet,“ řekl po závodě Lidinský. „Trať byla neuvěřitelně těžká. Řekl bych, že na ní mají šanci uspět jen skutečně ti nejlepší. Ale je to paralympiáda, takže to tak asi má být,“ dodal válečný veterán, který si více věřil v rychlostních disciplínách. V těch mu ovšem na paralympiádě nepřálo štěstí.

Miroslav Lidinský

Přesto bojovník Lidinský hodnotil svou paralympijskou premiéru pozitivně: „Bez ohledu na výsledky jsem si to tady užil, všichni, kdo se na téhle obrovské akci podílejí, si zaslouží respekt. Byl jsem tím unešený,“ uzavřel.

Zítra již čeká naše sportovce na paralympijských hrách v Pchjongčchangu pouze závěrečný ceremoniál, kde se jako vlajkonoš české výpravy představí Pavel Bambousek.

VÝSLEDKY ZÁVODU VE SLALOMU

Miroslav Lidinský 21. místo 2:10.17 (1:05.65, 1:04.52)

Patrik Hetmer, Miroslav Máčala 8. místo 1:57.28 (57.61; 59.67)

Tadeáš Kříž, Radim Nevrlý DNF

Pavel Bambousek DNF

Ota Černý, cerny@premiersports.cz

zdroj „ČPV / fotomaly.cz“

Web ČPV: www.paralympic.cz

Facebok: ceskyparalympijskytym

Twitter: paralympiccz

Instagram: paralympic_cz

Napsat komentář