ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – VIKTOR HÜBL (HC VERVA LITVÍNOV)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Viktora Hübla, za který mu byl v utkání HC Verva Litvínov – BK Mladá Boleslav (9. 3. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Naražení zezadu.

Po zhlédnutí videozáznamu dospěl k závěru, že hráč vedl svůj zákrok na protihráče, který byl podle pravidel v držení kotouče a v čelní jízdě směrem k hrazení, přičemž chtěl změnit směr, aby získal výhodnější pozici. Hráč ho přitom oběma rukama zatlačil do oblasti zad, a přestože zákrok nebyl agresivní, byl veden ve zvláště nebezpečné vzdálenosti od hrazení s rizikem vážného zranění. Hráč, který měl o situaci dobrý přehled, si případných následků zákroku měl být vědom.

Předseda disciplinární komise ELH uložil hráči Viktoru Hüblovi (HC Verva Litvínov) nepodmíněný trest zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání za Naražení zezadu, přičemž přihlédl ke skutečnosti, že protihráč utrpěl podle zápisu o utkání v důsledku zákroku a následného pádu na hrazení zranění a zápas nedokončil.

Záznam zákroku najdete na https://youtu.be/9o4Pbq9lLJQ.

Praha, 11. 3. 2018.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

 

Napsat komentář