Pro Sigmu je Slavie těžký soupeř!

Druhou třetinu soutěžního ročníku 20. kolo HET ligy uzavře tým SK Sigma Olomouc zápasem v pražském Edenu proti Slavii. Duel druhého se třetím v tabulce se hraje v neděli 11. března s výkopem v 15.00 hod.

Zápasy proti pražským S jsou většinou výjimečné, navíc nyní jde o bezprostřední souboj týmů z čela tabulky. „Určitě tam je nějaká prestiž, zájem o to utkání bude asi větší vzhledem k tomu, že jde o duel druhého se třetím v tabulce. Z toho pohledu je asi atraktivita toho zápasu na vyšší úrovni. Ale pořád se za ten zápas rozdávají tři body, žádné navíc. Takže tady z toho pohledu je to jedno z dalších utkání. Nechtěl bych tomu dávat nějakou zbytečnou důležitost. Je to pro nás prostě zápas s těžkým soupeřem, v dobrém prostředí. Takže doufám, že se budeme prezentovat jinak, než v tom posledním domácím utkání,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Kudy vede podle kouč Jílka cesta k bodovému úspěchu na Slavii? „Musíme být daleko aktivnější a přesnější, než jsme byli v těch posledních zápasech. Musíme být dostatečně odvážní, abychom se nebáli hrát, abychom byli schopni dostat soupeře pod tlak. Myslím tím hlavně jeho rozehrávku, nečekat na to, jestli nám daruje nějakou chybu, ale musíme být schopni si ji vynutit,“ podotkl.

Slavia přes zimní pauzu sáhla ke změně na trenérském postu. „Řekl bych, že se Slavia změnila poměrně radikálně. Taková ta útočná odvaha je daleko větší, také podpora útočné fáze, daleko větší agresivita. Tady z toho pohledu nás nečeká nic jednoduchého. Na druhou stranu zase skýtá nějaká okénka v defenzivě, tam to přece jen není tak pevné, hodně riskují. A bude na nás, abychom toho využili,“ uvedl Jílek.

Minulou sobotu pro zranění nedochytal duel se Slováckem brankář Miloš Buchta. Nakonec se to obešlo bez následků na zdraví. Bude tedy připraven v neděli znovu hájit bránu Sigmy? „Řešíme to do poslední chvíle i v kontaktu s celým lékařským týmem. Zatím je doporučení, že by tam měl být klidový režim, ale ještě uvidíme,“ řekl Jílek.

Čtsa, zdroj: www.sigmafotbal.cz

Napsat komentář