ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – Z. OKÁL A J. FERENC (AUKRO BERANI ZLÍN), D. SKOKAN (PIRÁTI CHOMUTOV)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Zdeňka Okála na protihráče Jiřího Smejkala, za který mu byl v utkání Aukro Berani Zlín – Piráti Chomutov (2. 3. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl podle Pravidel ledního hokeje v držení kotouče. Byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč se však před střetem neodrazil a držel při něm ruce u těla, aniž by došlo k zásahu oblasti hlavy nebo krku. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Zdeňkem Okálem (Aukro Berani Zlín) zastavil. Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4157.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také jednáním hráče Jakuba Ference, kterému byl ve stejném utkání uložen osobní trest do konce utkání za Hození hole nebo předmětu po signalizovaném menším trestu. Po prostudování videozáznamu konstatoval, že rozhodčí postupovali v souladu s Pravidly ledního hokeje, vzhledem k tomu, že vyhozený kotouč nepředstavoval nebezpečí pro zdraví dalších účastníků utkání, nevyžaduje však hráčovo jednání dalšího trestu. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jakubem Ferencem (Aukro Berani Zlín) zastavil. Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4158.

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Dávida Skokana, za které mu byl v tomtéž utkání uložen osobní desetiminutový trest a osobní trest do konce utkání za Napadání rozhodčích. Na základě skutečností uvedených v zápise po utkání a videozáznamu dospěl k závěru, že hráčovo jednání bylo rozhodčími správně postiženo přímo v utkání, nevyžaduje však dalšího disciplinárního potrestání. Řízení s hráčem Dávidem Skokanem (Piráti Chomutov) proto zastavil. Záznam najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/4159.

Praha, 4. 3. 2018.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář