Olomouc si poradila se Slováckem!

Fotbalisté Olomouce porazili doma v nejvyšší fotbalové soutěži 19. kola Slovácko 1:0 a po třech utkáních opět zvítězili a vstřelili gól. O výhře rozhodl v 36. minutě Jakub Řezníček. Zároveň hanácký nováček v neúplné ligové tabulce poskočil na druhé místo o bod před Slavii, která má k dobru večerní zápas v Mladé Boleslavi. Naopak Slovácko nenavázalo na remízu 1:1 z minulého kola se Spartou, v tabulce kleslo na předposlední místo.

Hned v úvodu zahrozilo po čtvrthodině Slovácko, když Sadílek našel v pokutovém území Zajíce, ale jeho slabou střelu brankář Buchta vychytal. Na druhé straně zahrozili olomoučtí třikrát z hranice velkého vápna, jenže jejich pokusy končily vysoko nad Hečovou brankou.

V 36. minutě gólman Slovácka překvapivě chyboval, kdy rozehrál míč na nohu Řezníčka, který se po kličce uvolnil a skóroval do prázdné branky. Pro domácího útočníka to byl první soutěžní gól po zimním příchodu na hostování z plzeňské Viktorie, zároveň ukončil střeleckou nemohoucnost.

Slovácko mohlo v 65. minutě srovnat, po hrubé chybě obránce Vepřka, následně běžel Navrátil sám na brankáře Buchtu, po uvolnění našel do vápna nabíhajícího Zajíce, ale jehož pokus olomoucká obrana stačila zablokovat. Při zákroku, ale zranil ve skrumáži jeden z obránců brankáře Buchtu, který po dlouhém ošetřování musel odstoupit ze hry. Další část druhého poločasu odchytal náhradník Reichl.

Hosté se v závěru zápasu neustále snažili aspoň vyrovnat, domácí tým dostali pod tlak a moc nescházelo, aby si odvezli bod. V 88. minutě domácí Radakovič odvrátil šanci střídajícího Rezka. V nastavení mohl pojistit domácí vedení Houska, jenže jeho střela trefila jen boční síť. Vzájemná bilance obou týmů, je dál příznivá pro Slovácko, pro Olomouc to byla druhá výhra nad Slováckem, z posledních sedmi ligových utkání.

„Dnes jsme odehráli šťastné utkání, pro diváka, málo příjemné. Slovácko musím pochválit, byli aktivní, konsolidovaní a všude o krok dříve. V defenzívě to nebylo úplně špatné, ale ofenziva nebyla dobrá. Dnes se nám vůbec nevedlo individuálně, týmově, neměli jsme herní valitu na míči, byla způsobena tvrdým důrazem a agresivitou Slovácka. Ve druhé půli měli všechny odražené míče, ale kombinačně nás nepřehrávali. Naopak my jsme, hráli špatně kombinaci, přestože jsme se snažili, tak nám to dnes nešlo. O Milošovi Buchtovi nemám nyní informace, doufám, že to nebude nic vážného.“ trenér Olomouce Václav Jílek.

„Prohráli jsme, přestože jsme byli po celý zápas lepší. Kvůli hrubé chybě, která se občas brankáři stane. Šancí jsme měli několik, měli jsme je proměnit. Prohráli jsme zápas, který se nehrál devadesát minut. Ošetřovalo se šest minut, bylo pět střídání, ale rozhodčí nastavil čtyři minuty. Když udržíme předvedenou výkonnost, což věřím, protože máme zdravou herní mentalitu. Chtěli jsme hrát proti Sigmě aktivně, což se nám dařilo, přesto jsme ztratili body,“ trenér Slovácka Michal Kordula.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)

Branka: 36. Řezníček. Rozhodčí: Prosek – Pochylý, Poživil. ŽK: Plšek, Falta – Hofmann, Janošek. Diváci. 3 087.

Olomouc: Buchta (75. Reichl) – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Moulis (80. Zahradníček), Houska, Kalvach, Falta – Plšek – Řezníček (65. Texl). Trenér: Jílek.

Slovácko: Heča – Juroška, Hofmann, Břečka, Divíšek – Navrátil (80. Rezek), Janošek, Sadílek (80. Machalík), Daníček, Petr (90. +2 Kubala) – Zajíc. Trenér: Kordula.

Čtsa, kc, foto: www.sigmafotbal.cz

 

Napsat komentář