Nadšení fanoušci na Staromáku slavili se zlatou Ester Ledeckou!

Úspěšní čeští olympijští sportovci se vrátili dnes ze zimní olympiády z korejského Pchjongčchangu domů. Na pražské letiště Václava Havla dosedlo letadlo s dvojnásobnou zlatou medailistkou Ester Ledeckou, bronzovou Karolínou Erbanovou a hokejisty, kteří v souboji o bronz neuspěli s Kanadou. Hned po příletu se Ledecká přesunula na pražské Staroměstské náměstí, kde byla přivítána fanoušky sportu, společně s Martinou Sáblíkovou, stříbrnou medailistkou, aby oslavili svůj velký fenomenální úspěch na zimní olympiádě.

Na Staroměstském náměstí, kde před dvaceti lety slavili fanoušci s hokejisty triumf na olympiádě v Naganu, obě medailistky přivítalo přes čtyři tisíce nadšených fanoušků, kteří provolávali jejich jména.

Slavnostní přivítání bylo přichystáno i v pondělí na náměstí ve Vrchlabí, kde fanoušci přivítali tři úspěšné rodáky – bronzovou rychlobruslařku Erbanovou, stříbrného biatlonistu Michala Krčmáře a bronzovou snowboardistku Evu Samkovou. Oslavit medailový úspěch do svého rodiště se hned z letiště vypravila mladá a nadějná Erbanová, která se omluvila z účasti na „Staromáku“.

Čeští olympionici získali dohromady v Pchjongčchangu sedm medailí. Z toho Ledecká vybojovala zlato v lyžařském super-G, o týden později triumfovala na snowboardu v paralelním obřím slalomu. Po významném sportovním úspěchu, který proslavil český zimní sport, se stala pátým úspěšným sportovcem v historii zimních olympiád, který zvítězil ve dvou odlišných sportech. Podobný úspěch se povedl naposledy před 90 lety na zimních hrách ve Sv. Mořici Norovi Johanu Gröttumsbratenovi. Pro Ledeckou to znamená, že je první ženou, jež takového úspěchu dosáhla.

Stříbrnou medaili vybojovala rychlobruslařka Martina Sáblíková na trati 5000 metrů, která po nedělním příletu rovněž pozdravila fanoušky na Staroměstském náměstí, dále stříbrný biatlonista Krčmář ve sprintu. Úspěšná byla na olympiádě v biatlonu i bronzová medailistka Veronika Vítková, která se prosadila ve sprintu, snowboardkrosařka Samková a rychlobruslařka Erbanová na 500 metrů.

Ester Ledecká:

Martina Sáblíková:

Čtsa, kc, audio, foto: cpa,

Napsat komentář