Boleslavští chtějí napravit ztrátu bodů z minulého kola!

Před utkáním 18. kola české HET ligy ročníku 2017/18 FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 24. února 2018 od 15:00 hodin na libereckém stadionu U Nisy.

Sedmadvacet dosud sehraných ligových střetnutí Boleslavi s Libercem bylo střelecky bohatých s průměrem 3,66 gólů na zápas. Z výhry se radovali Boleslavští osmkrát, Liberečtí třináctkrát. Nerozhodně skončilo šest zápasů a z nich pouze jeden zcela bez gólů. Celkové skóre 44:55 je pro Boleslav značně nepříznivé.

Boleslav v Liberci ze třinácti střetnutí vyhrála jen třikrát, naposledy se jí to povedlo před dlouhými deseti lety v sobotu 5. dubna 2008. Bez vítěze skončila čtyři utkání a šest Boleslav v Liberci prohrála, v posledních dvou zápasech inkasovala vždy po čtyřech gólech. Souhrnné skóre sedmi zápasů Liberec-Boleslav 29:17.

V dosud sehraných sedmnácti podzimních ligových mistrácích Mladá Boleslav nastřílela devatenáct gólů, o které se podělilo devět střelců: 6 – Golgol Mebrahtu, 3 – Tomáš Přikryl, 2 – Matěj Chaluš, Lukáš Magera, Ruslan Mingazov (skončil hostování a vrátil se do pražské Slavie), 1 – Jan Chramosta (přestoupil do Jablonce), Nikolaj Komlichenko, Marek Matějovský, Patrizio Stronati (skončil hostování a vrátil se do vídeňské Austrie).

FK Mladá Boleslav je po osmé v nepřerušené řadě ve čtvrtfinále českého poháru. V aktuálním ročníku MOL Cup 2017-18 se utká o postup do semifinále ve středu 28. února 2018 na domácím hřišti s FC Baník Ostrava. Cestou do čtvrtfinále boleslavští fotbalisté nejprve na konci loňského září vyřadili druholigovou Příbram 3:0 a na konci října třetiligové Domažlice 4:2. Ostravští ve druhém kole vyhráli v Hulíně 5:0, ve třetím kole ve Valašském Meziříčí 6:0 a v osmifinále postoupili přes pražskou Spartu po remíze 2:2 přesněji zvládnutým penaltovým rozstřelem 4:2.

Trenér Dušan Uhrin před Libercem

„Krutou ztrátu z domácího utkání budeme chtít napravit při první příležitosti, i když v Liberci nebude snadné bodovat,“ řekl trenér Dušan Uhrin.

Absence hráčů pro utkání s Libercem

Jakub Rada (rekonvalescence po operaci kolena)

Jan Kysela (rekonvalescence po operaci kotníku)

Tomáš Fabián (rekonvalescence po operaci kolena)

Stanislav Klobása (zranění kolena)

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav,

Jiří Koros, manažer komunikace, www.fkmb.cz
 

Napsat komentář