Viktorka remizovala v Olomouci!

Jarní ligovou část sezony zahájila plzeňská Viktoria 17. kolem HET ligy na půdě třetí Olomouce. Oproti utkání v Bělehradě udělal trenér Pavel Vrba dvě změny v základní sestavě – do branky šel dle očekávání Matúš Kozáčik a na levém kraji obrany nastoupil místo Davida Limberského (viróza) Jan Kovařík, pro něhož šlo o první ligové utkání v této sezoně.

Sigma vstoupila do utkání aktivně. Domácí měli k dispozici několik standardních situací, ze kterých si sice vytvořili závary, ale bez vážnějšího zakončení. První přímé ohrožení Kozáčikovy branky mohlo přijít ve 28. minutě. Po několika odrazech v pokutovém území se míč dostal až k Jiřímu Texlovi, ten ale vypálil nepřesně. Viktoriáni se ukázali po půl hodině hry. Pěknou akci předvedla trasa Hejda, Řezník a Kolář, jeho pokus byl zblokován jen na roh. V sedmatřicáté minutě přispěchal s jedinou střelou mezi tři tyče Houska, s jeho projektilem zpoza vápna si Kozáčik nadvakrát poradil. První poločas nebyl nastavován ani o vteřinu. S minimem velkých příležitostí na obou stranách skončil bezbrankovou remízou.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala stejně jako ta první. Moravané se snažili, jejich závarům ale chyběla povedená finální fáze. Po hodině hry si poprvé osahal míč i Buchta. Kopic se pěkně uvolnil na levé straně a přihrávkou pod sebe našel v dobré pozici nejlepšího střelce soutěže Michaela Krmenčíka. Čtyřiadvacetiletý útočník ale levačkou pálil jen doprostřed olomoucké svatyně. Západočeši si největší šanci duelu schovávali do 69. minuty. Jan Kopic po skvělém napadání vypíchl míč domácímu obránci, z levé strany přihrál pod sebe opět na Michaela Krmenčíka, ten však poslal balón nad břevno. Velkého comebacku se čtvrt hodiny před koncem dočkal Tomáš Chorý, který vystřídal právě Krmenčíka. V 80. minutě vypálil z velké dálky Daniel Kolář, Buchta jeho ránu vyrazil. O další střely za vápnem se pokoušeli i domácí Moulis a hostující Hrošovský, obě mířily těsně vedle.

V zelenožlutém hrající Plzeň se nedočkala ani z obrovského průvanu před Buchtou ke konci zápasu, a tak podruhé v sezoně remizovala 0:0.

„Přiznejme si, že v prvním poločase byla Sigma lepší,“ začal své hodnocení. „Byla silnější a kombinačně rychlejší. Na druhou stranu my jsme zodpovědně bránili. Ve druhé půli už to byl zajímavější fotbal i pro diváka, lépe jsme kombinovali a hráli více dopředu. Z tohoto pohledu jsem spokojen, uhráli jsme bod na hřišti druhé Olomouce,“ dodal Pavel Vrba.

„Dnešní výkon ukázal, proč je Olomouc tam, kde je,“ pochválil hlavní trenér Viktorie dnešního soupeře jeho celku. „Kdybychom ve stejné situaci uhráli bod na Spartě či na Slavii, byli bychom spokojeni. Pozitivní také je, že máme lepší vzájemné utkání,“ potěšilo kouče.

Patrik Hrošovský, Tomáš Chorý:

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 0:0

ŽK: Sladký, Moulis – Kolář, Hrošovský, Chorý, Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Pospíšil. Diváci: 6 867.

Olomouc: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (67. Moulis), Houska, Kalvach, Falta – Texl (72. Hála) – Plšek (90+3. Yunis). Trenér: Jilek.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Kovařík – Hořava, Hrošovský – Petržela (64. Zeman), Kolář (89. Čermák), Kopic – Krmenčík (75. Chorý). Trenér: Vrba.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

Napsat komentář