Vážení futsalisté!

Na začátku novému roku se pracovní skupině v čele s Danem Kolmanem a Milošem Náprstkem podařilo dojednat nového generálního partnera naší nejvyšší futsalové soutěže, která se nově jmenuje VARTA futsal liga. Těším se na spolupráci se zástupci agentury a věřím, že nám všem bude VARTA futsal liga dělat radost stejně jako doposud.

Situace v nejvyšší soutěži se po mnoha zajímavých zápasech změnila. Boj o záchranu bude mít složitý Třinec a Jeseník, naopak Chrudim kráčí pro další vítězství v základní části. Za očekáváním zatím zůstává Slavia, ale naopak skvělé výsledky předvádí Sparta, Nejzbach, Plzeň a nyní i kvalitně posílené Litoměřice.

Na reprezentační úrovni nás těší velice dobré výsledky na turnaji v Brazílii a Maďarsku. Jednadvacítka skončila na turnaji druhá a těší nás, že ve všech zápasech byla lepší, než soupeř. A tým Tomáše Neumanna stupňoval své výkony až do velkého finále Grand Prix proti domácí Brazílii. To po velkém boji Češi prohráli těsně 2:4.

Na závěr dovolte pogratulovat vítězům v hlavních futsalových anketách. Počtvrté usedl na trůn futsalisty roku Michal Seidler. Mezi trenéry kraloval podesáté Tomáš Neumann a nejlepším hráčem do 21 let se stal Jan Křemen.

Oběžník FUTis 2018/01 ke stažení na adrese http://nv.fotbal.cz/futsal/FUTis/Obezniky/index.php 

Otakar Mestek

Předseda Svazu futsalu ČR

Michal Pavlík

PR manažer Svazu futsalu ČR

Petr Havlík

FUTis manažer Svazu futsalu ČR

Napsat komentář