V sobotu na generálku proti Vlašimi na přírodní trávě!

Aktuální počasí fotbalu příliš nepřeje, přesto už jarní start HET ligy netrpělivě klepe na dveře! Za pouhých osm dnů do Jihlavy přijede úřadující český mistr Slavia Praha, aby proti FC Vysočina potvrdil nelehkou roli favorita. Generálkou na tuto atraktivní bitvu bude pro FCV sobotní přípravný duel proti druholigové Vlašimi.

Zápas proti FC Sellier & Bellot Vlašim, 8. celku FNL, má výkop stanoven netradičně dopoledne v 10:30 hodin. Sehrán bude na vyhřívaném trávníku stadiónu v Jiráskově ulici. Vstup na stadión je zdarma. Co od posledního duelu zimní přípravy očekává kouč Martin Svědík? „Jde o další ze sledu zimních přípravných duelů. S tím rozdílem, že tento je poslední před ligovým startem. Neustále platí, že se v zápasech snažíme prohlubovat naši součinnost v ofenzivní a defenzivní fázi. Máme před tréninkem, tudíž je předčasné avizovat, s kterými hráči budeme či nebudeme moci počítat. Jisté je, že fit nejsou Keresteš, Marcin či Turyna.“

Sobotní utkání bude mít speciální náboj pro guinejského středního záložníka Kamsa Maru, jenž na podzim oblékal vlašimský dres. V týmu kouče Petra Havlíčka se střetne proti řadě bývalých spoluhráčů, mezi nimiž však budou scházet Wiesner, Vyhnal, Nguyen či Kučera, kteří v zimě též zamířili za prvoligovou výzvou.

Oba týmy na sebe narazily před více než rokem v rámci zimní přípravy. Týmu tehdejšího kouče Michala Bílka se na jihlavské umělce nedařilo a Vlašimi podlehl 2:3 (1:0), http://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Vysocina-proti-Vlasimi-udelala-z-vyhry-prohru-5183 když branky domácího celku vstřelili Davis Ikaunieks a Pavel Dvořák a za hosty se hattrickem zaskvěl Hadaščok.

Zajímá vás, kdy FCV naposledy sehrál proti Vlašimi ligový duel? Stalo se tak v březnu 2012 a Jihlava tehdy ve Vlašimi vybojovala důležité tři body na cestě za postupem mezi elitu. Pod výhru 1:3 (1:2) se dvěma trefami podepsal Stanislav Tecl a jednou se trefil Tomáš Kučera. http://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Vysocina-na-Vlasim-umi-Veze-cennou-vyhru-2690

Miroslav Fuks vedoucí marketingu a tiskový mluvčí FCV.J.,

www.fcvysocina.cz

 

Napsat komentář