Kdo porazí Krupičku?

V sobotu 10. února se uskuteční na Autodromu v Sosnové u České Lípy šestý závod osmidílné Autodrom Rally Série. Tentokrát se pojede v protisměru okruhu a jeden okruh měří 1975 metrů.

Poslední dva závody vyhrál velký talent Lukáš Krupička (Ford), který se svou šestnáctistovkou porazil i soupeře v silných strojích. Lukáš tak má již svoje místo na Jarním Setkání Mistrů jisté. Pojďme se ale podívat na další favority, kteří v sobotu spolu jistě svedou zajímavé souboje. V absolutním pořadí je za prvním Lukášem druhý Tomáš Hrazdíra, který zkouší různé evoluce Mitsubishi. Necháme se překvapit, s jakým skvostem dorazí tentokrát.

Pouhý bod za ním je v pořadí Jindřich Majer (BMW), který také jeden závod už letos vyhrál a má našlápnuto k svému nejlepšímu výsledku v seriálu ARS. Jindřich Majer také vede klasifikaci 2WD před Lukášem Krupičkou a Leošem Hradilem (Škoda).

V kategorii 1 si dalším vítězstvím upevnil své první místo Filip Strahal (Honda), na druhé se již probojoval Marek Hons (Peugeot) a pouhý bod za ním je Tomáš Jarosil (Citroen). V kategorii 2 zůstává stále neporažen Jindřich Majer (BMW), i když v posledním závodě vyhrál o pouhou setinu sekundy před průběžně druhým Alešem Gollnerem. Na třetí místo klesl Jan Burget (Škoda).

V kategorii 3 j stále první Michal Nový (Subaru) i když se už na něj dotahuje druhý Václav Bumbálek (Mitsubishi). Na třetí místo postoupil Vladimír Hanzl (Ford).

Kategorii 4 stále vede Leoš Hradil (Škoda) i když má v poslední době v Lukáši Krupičkovi více než zdatného soupeře. Bude jistě zajímavé, jak se jejich vzájemný souboj bude dál vyvíjet. Třetí Lukáš Vojtěchovský (Ford) má již velkou bodovou ztrátu.

V kategorii 5 došlo po minulém závodě ke změně na prvním místě, na které se propracoval skvěle jedoucí Tomáš Kudrna (BMW) a odsunul tak dosavadního lídra Ondřeje Zdražila (Renault) na druhé místo. Třetí příčku s malým odstupem drží zuby nehty Jan Zubatý (Citroen). I přes problémy s technikou vede třídu 6 mladý Petr Semerád, druhý je Miloš Feigl a třetí Tomáš Hrazdíra (všichni Mitsubishi).

Při seriálu ARS v Sosnové je vždy skvěle připravená trať, on-line výsledky, pro diváky vstup na tribuny zdarma a v poslední době i zázemí ve vyhřáté restauraci (stan vzal vítr). Pokud ještě váháte, jak správně prožít druhou únorovou sobotu, tak neváhejte a přihlaste se do závodu. Věřím, že i Vás, který právě čtete tento článek, závod nadchne.

Více informací najdete na www.autodrom.cz

Organizační tým Global Assistance Racing Aréna

Petr Pavlát,

Napsat komentář