V Tipsport aréně stále přibývají borci pro olympijský turnaj!

Jan Kolář: Nejen pro  mě pro mě, ale pro mladší kluky to bude vrchol kariéry –  Od čtvrtka pod taktovkou trenéra Jandače bylo v akci 14 reprezentantů,  v neděli mají přijet krajánci ze Švýcarska

Příprava  hokejistů na olympijský turnaj v  Pchjongčchangu začala v pondělí s 11 hráči, po příletu z Číny ji ve čtvrtek doplnili  hráči Chabarovska Kolář, Jordán a Zohorna. A zřejmě v  neděli se připojí  „Švýcaři“ Červenka, Birner a Kotalík. A osm hráčů z české extraligy už do pražské přípravy nezasáhne a ve druhé části výpravy odcestuje ve středu 7. února do jihokorejské metropole  Soulu, kde bude důležitý týdenní kemp a přípravný zápas s Finskem před odletem do dějiště zimní olympiády, Pchonjgčchangu. První zápas turnaje náš tým sehraje s  korejským mužstvem 15. února.

Aby trenér Jandač se svými asistenty mohl  nacvičovat různé herní situace vybrali si  na výpomoc juniory Sparty a  F. Ptáčka, dnes mládežnického trenéra, který  v neděli ještě oblékl  dres letenského týmu ke svému 1210. utkání v extralize.

Hovořili jsme s některými hráči, za které to nejvýstižněji řekl  obránce Jan Kolář: “ Nejen pro mě, ale  pro Gulaše, Kubalíka a pro další mladé kluky to bude vrchol kariéry. Olympijská atmosféra mě zřejmě pohltí na kempu v Soulu. “

Přišla řeč na páteční zápas  Chabarovsku v Číně, odkud na zpáteční cestě letěli do Moskvy osm a půl hodiny a pak z Moskvy do Prahy ještě 2,5 hodiny. “ My jsme na dlouhé lety z KHL zvyklí, zatím v této sezóně jsme nalétali asi 80 tisíc kilometrů, ale nyní by nám  pár dní odpočinku píchlo. Avšak olympiáda je jednou za čtyři roky, tak se něco musí obětovat.“ Z  velkých mrazů, které panovaly v dalekém  Chabarovsku, byli hráči celí nesví z počasí u nás.

Kolář byl s  týmem Amuru  v Koreji dvakrát. Mimochodem, kdyby mohl s   Jordánem a Zohornou letět z Chabarovsku do Soulu přímo, cesta by trvala necelé tři hodiny.

V kuloárech v Tipsport aréně jsme zaslechli debaty,  kdo bude brankářskou jedničkou, zda  Furch nebo Francouz.  Trenér Jandač se zřejmě rozhodne až po kempu v Soulu.

ČTSA (ph) foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

 

Napsat komentář