Těsná výhra Sparty nad Aalborgem!

Sparťanský tým zvítězil v úvodním utkání druhého španělského soustředění nad dánským Aalborgem 2:1. Soupeř se sice dostal po změně stran do vedení, ale díky gólům Josefa Šurala a Ondřeje Zahustela se podařilo sparťanům skóre otočit.

Sparťané do zápasu nastoupili bez brankáře Martin Dúbravky, jenž odcestoval do Anglie vyjednávat o možném přestupu. K dispozici nebyli ze zdravotních důvodů ani Lukáš Štetina, Semih Kaya či Costa.

V úvodu měly oba týmy k dispozici rohové kopy, ale ani jeden z nich z toho nedokázal nic využít. Až ve třinácté minutě se dostal k technické střele Thellufsen, jehož pokus mířil pod břevno, ale David Bičík dokázal míč vyrazit.

O pět minut později měli šanci i sparťané, když si Ben Chaim zpracoval míč na prsa na levé straně hřiště a centrem našel ve vápně Josefa Šurala, jeho hlavičku mířící pod břevno vyrazil brankář Lansing na další roh.

Skóre zápasu se měnilo krátce po změně stran. Nejprve se prosadil soupeř, když v padesáté minutě Vojta Vorel zlikvidoval nebezpečnou střelu, ovšem míč se následně odrazil k Filipu Lesniakovi, který propálil míč do sítě – 0:1.

Následovaly dvě šance sparťanů, ale nejprve Ćivić napálil míč do boční sítě, poté vykopli obránci míč z brankové čáry po střele Václava Kadlece. Letenští se tak prosadili v 58. minutě, kdy v pádu volejem napálil míč do sítě Josef Šurala po centru Ondřeje Zahustela.

V dalších minutách dokázal Vojta Vorel chytit nebezpečnou střelu z přímého kopu, když míč směřoval do šibenice sparťanské branky. Na druhé straně se také dostali sparťané k přímému kopu, ale Stanciu branku přestřelil.

O vítězství Sparty nakonec rozhodl dvě minuty před koncem Ondřej Zahustel, jenž si zaběhl za obranu na dlouhý pas z vlastní poloviny od Stanciua, byl u míče dříve než brankář soupeře a poslal jej hlavou do odkryté branky – 2:1!

AC Sparta Praha – Aalborg BK 2:1 (0:0)

Branky: 58. Šural, 88. Zahustel – 50. Lesniak

Sparta: Bičík (46. Vorel) – Zahustel, Hovorka (83. Mustedanagić), M. Kadlec, Ćivić (67. Vatajelu) – V. Kadlec (67. Plavšić), M. Frýdek (67. Kulhánek), Stanciu, Sáček (67. Mavuba), Ben Chaim (86. Dao) – Šural (67. Lafata).

Aalborg: Lansing – Kristensen, Blaabjerg, Okore, Würtz, Safranko, Thellufsen, Risgaard, Lesniak, Börsting, Pedersen.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

 

Napsat komentář