Podruhé v zimní přípravě nedali gól a prohráli!

V druhém utkání kyperského soustředění se Boleslavští v Nikósii proti aktuálně pátému týmu srbské Superligy, který v uplynulých deseti letech dvakrát získal srbský titul a jednou trofej srbského národního poháru, střelecky neprosadili a po góle inkasovaném v druhém poločasu prohráli.

První poločas, podobně jako v předchozím zápase proti polské Wroclawi, skončil bez gólů. Mužstvo z bělehradského předměstí Čukarički mělo mírnou převahu a vynutilo si čtyři rohy proti třem boleslavským. První nebezpečný útok předvedli bělehradští hráči už ve 2. minutě, kdy Fofana pronikl zleva do boleslavského vápna a jeho zakončení pozorný Vejmola srazil na roh. V 8. minutě Matějovského technický oblouček před soupeřovu branku k Marešovi nepustil bělehradský obránce a hlavou míč odvrátil.

V 18. minutě dlouhý odkop z boleslavské obrany Pauschek zachytil téměř až u soupeřova rohového praporku, odkud prudce odcentroval a po zákroku bránícího hráče kopala Boleslav svůj první roh. Rozehrál ho Mareš k Jánošovi a jeho bomba mířila nad branku. Ve 22. minutě po Pauschekově autovém vhazování a Přikrylově přihrávce Křapkova křížná střela čukaričského brankáře neohrozila, navíc sudí odpískal Komlichenkovi útočný faul. O minutu později druhý boleslavský roh rozehrál opět Mareš a když se k míči dostal Jánoš, tak prudce při zemi vystřelil tak přesně k tyči, že jen zázračný zákrok brankáře zachoval pro Čukarički čisté konto.

Ve 34. minutě po Klímově faulu na Bojiče získal bělehradský tým výhodu trestného kopu, který Docič nevyužil, neboť první ránu napálil do hráčské zdi a druhou vedle Vejmolovy branky. Ve 38. minutě bělehradský brejk zastavil stoper Chaluš v poslední možné chvíli přidržením Fofany za cenu napomenutí žlutou kartou. Ve 42. minutě Kateřiňák ztratil míč nedaleko vlastní šestnáctky a bělehradská akce vyvrcholila Docičovým tvrdým zakončením, které brankář Vejmola vyrazil do rohu. V závěrečné minutě poločasu po Matějovského dlouhé přihrávce se do střelecké pozice dostal Křapka, jenž trefil soupeřova gólmana.

Druhý poločas začal dramatickou situací. Po Zoričově přehnaně tvrdém zákroku vůči Jánošovi se boleslavského spoluhráče zastal Kateřiňák a z nefotbalové potyčky si odnesl žluté napomenutí stejně jako Zorič. V 53. minutě Boleslavští propásli velkou šanci ke skórování, kdy po Matějovského pěkné kolmici Křapka přihrávkou zleva pod sebe nabil Marešovi, jenž nastřelil bělehradského gólmana, a když se k odraženému balonu hnal Matějovský s protihráčem, tak sudí boleslavskému špílmachrovi odpískal šlapák a napomenul jej žlutou kartou. V 56. minutě po Jánošově přihrávce Ladra tvrdě vystřelil, ale gólman míč vyrazil.

V 60. minutě se po Chalušově chybě dostal k míči Fafana a z jeho přihrávky Bojič střelou podél Vejmoly dal jediný gól tohoto utkání – 1:0.

  V 63. minutě po rohu rozehraném Marešem se k míči dostal Jánoš a jeho tvrdé zakončení bělehradský gólman vyrazil na roh. V 66. minutě Ladra na polovině hřiště vybojoval míč a Přikryl akci ukončil střelou nad soupeřovu branku. V 72. minutě po Pauschekově autovém vhazování a následném Valentově centru Magera hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Pět minut před koncem povedenou boleslavskou kombinaci završil Valenta střelou z hranice vápna, kterou soupeřův gólman chytil. O dvě minuty později měl poslední boleslavskou příležitost k vyrovnání nepříznivého výsledku Rudzan, ale jeho dělovku bělehradský brankář zkrotil.

FK Čukarički – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Gól: 60. Bojič

FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek (74. Souček), Klíma, Chaluš (62. Takács), Křapka (77. Rudzan) – Jánoš – Přikryl (71. Magera), Kateřiňák (54. Hubínek), Matějovský (62. Valenta), Mareš (66. Novák) – Komlichenko (46. Ladra).

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB.,

Napsat komentář