Jiří Krejčí se rozhodl odejít do Slovácka!

Jednatřicetiletý stoper Jiří Krejčí se rozhodl ukončit své více než čtyřleté působení v FC Vysočina. Uprostřed rozehraného ligového ročníku změnil dres, když neodolal finančně lukrativní nabídce konkurenčního 1.FC Slovácko. Přestup byl po náročných jednáních uzavřen dnes podvečer. Odchovanec Sparty už zítra odletí s týmem z Uherského Hradiště na herní soustředění.

„S Jirkou jsme ještě pro jarní část sezóny počítali, tudíž je to pro nás po sportovní stránce ztráta. V polovině ledna nám oznámil, že buď teď, nebo v létě chce využít na naše poměry neuvěřitelné nabídky Slovácka a naléhal na nás, abychom jej pustili již v zimě. Tuto těžkou situaci jsme vyhodnotili tak, že bude pro klub lepší, pokud hráč odejde již nyní. Přestože takto posilujeme kádr našeho přímého konkurenta v boji o záchranu, tak jsme nakonec jeho přestup po náročných jednáních akceptovali. Neuměli jsme si představit, že ve středu naší obrany po celé jaro nastupuje hráč, který nemá dostatečnou motivaci k setrvání Jihlavy v HET lize a pro něhož je zásadní finanční aspekt. Na jaře chceme na hřišti jen fotbalisty, kteří se budou bít za FCV a kterým můžeme stoprocentně důvěřovat,“ okomentoval Krejčího nečekaný přestup ředitel klubu Jan Staněk.

A co ke změně dresu řekl sám stoper Jiří Krejčí: „Zhruba před čtrnácti dny jsem obdržel nabídku ze Slovácka, která mne zaujala jak z hlediska financí, tak i z pohledu možnosti prodloužit si o dva roky kariéru. Děkuji vedení FC Vysočina, že mi nakonec nastalou šanci umožnilo. Na působení v Jihlavě budu vzpomínat vesměs pozitivně.“

Jiří Krejčí (nar. 22.3.1986) fotbalově vyrostl ve Spartě Praha, odkud v osmnácti letech přestoupil do Blšan a zanedlouho zde debutoval v lize. Z prvoligové vesnice ho v lednu 2005 koupil Jablonec, jenže v nabitém severočeském kádru se v devatenácti letech do nejvyšší soutěže neprosadil. V lednu 2006 se tak vrátil na hostování do Blšan, kde byl u sestupu z nejvyšší soutěže. V červenci 2006 znovu odešel na hostování, tentokrát do kádru prvoligového nováčka Mostu. Po roce se vrátil do Jablonce, kde strávil tři kompletní ročníky I. ligy. V létě 2010 neodolal zahraničnímu vábení řeckého Iraklisu Soluň, ale už v říjnu téhož roku se stěhoval do rumunského Temešváru. Ani na jedné ze zahraničních štací se neprosadil a tak se v létě 2011 s vyloučením Temešváru z rumunské ligy vrátil do Česka. Angažovala ho Příbram, kde v ročníku 2011/12 odehrál 27 duelů. V červenci 2012 zamířil za další zahraniční výzvou do maďarského týmu MFC Pécs. V létě 2013 byl zpátky v Česku a průběhu podzimu se dohodl na smlouvě v FC Vysočina. V jihlavském dresu do konce roku 2017 nastoupil do 116 duelů a vstřelil 3 branky. Celkem má na kontě 225 startů v české nejvyšší soutěži.

Miroslav Fuks vedoucí marketingu a tiskový mluvčí FCVJ.,

www.fcvysocina.cz

 

Napsat komentář