Enge pojede 12h Bathurst. Tentokrát s Lamborghini GT3

O prvním únorovém víkendu se v Austrálii pojede tradiční závod 12h Bathurst. Po loňské premiéře se u protinožců představí Tomáš Enge i v letošním roce a vůz specifikace GT4 vymění za silnější GT3. Posádka Enge, Shahin, Youlden si věří na vítězství.

„Loni jsem závod v Austrálii absolvoval poprvé. Bylo to zase po dlouhé době na některém pro mě dosud neznámém okruhu. Charakter místní tratě mi připomíná Nürburgring, hlavně svými úzkými a rychlými zatáčkymi, což se mi jako závodníkovi hodně líbí. S KTM GT4 to bylo zábavné, ale věděl jsem, že se sem budu chtít vrátit s autem specifikace GT3,“ řekl Tomáš Enge, který do závodu nastoupí s Lamborghini Gallardo GT3 REX týmu Buik Motorworks.

Tříčlennou posádku australského týmu budou tvořit vedle českého závodníka Yasser Shahin a Luke Youlden. Gentleman jezdec Shahin vyhrál v loňském roce závod na Philip Islandu v rámci australských GT vozů a Youlden zase jeden z nejprestižnějších závodů série V8 právě v Bathurstu, a to na 1000 km. Posádka je zařazena do kategorii Pro-Am a na dveřích vozu poveze startovní číslo 777.

„Myslím, že naše sestava je hodně silná a tak můžeme v rámci naší kategorie pomýšlet i na stupně vítězů. Závod to bude ale hodně dlouhý a v četném startovním poli více jak padesáti aut to nebude jednoduché. V loňském roce jsem si závod hodně užíval, ale letos s vozem nejsilnejší třídy GT3 to bude ještě zábavnější,“ zavzpomínal liberecký závodník.

Během pátku a soboty na jezdce čekají volné tréninky a kvalifikace.

Závod odstartuje v neděli netradičně v 5:45 hod, a tak se úvodní okruhy odehrají ještě za tmy.

Tomáš Enge, foto,

Napsat komentář