Ondřej Mihálik přestupuje do AZ Alkmaar!

Náš odchovanec Ondřej Mihálik dělá další velký krok v kariéře! Za své výkony si vysloužil přestup do holandského AZ Alkmaar, třetího celku první ligy!

„Je to pro mě obrovský posun v kariéře. Je to ještě hodně čerstvé a sžívám se s tím. Je to další motivace a čeká mě ještě tvrdší práce. Doufám, že se zadaří a třeba zase z Alkmaaru postoupím o nějaký level výš,“ říká o svém transferu Ondřej Mihálik.

Ondřej Mihálik začínal s fotbalem v Janově nad Nisou, ale zanedlouho přešel do Jablonce, kde již v dorosteneckém věku nastoupil do několika příprav s A týmem. Netrvalo dlouho a do áčka se přesunul trvale.

Díky své pracovitosti se stal také kapitánem české reprezentace do 18 a 19 let. Aktuálně působí v národním týmu do 21 let pod vedením trenéra Vítězslava Lavičky. Celkem si Ondřej Mihálik připsal v reprezentační kariéře 55 startů a vstřelil 11 branek.

V sezóně 2014/2015 si v utkání 7. kola (13. září 2014) první ligy si připsal premiérový ligový start proti Příbrami. V den, kdy slavil své 19. narozeniny (2. dubna 2016), nastoupil v domácím utkání proti Zlínu do druhého poločasu. A v 50. minutě se dočkal své první ligové branky, když vstřelil gól na 2:1. Jablonec nakonec vyhrál 3:1.

„Jsem strašně rád, že jsem se v Jablonci prosadil do první ligy. Dostal jsem šanci, abych o to zabojoval, a myslím si, že jsem šanci chytil dobře. Občas to nebylo úplně dobrý, ale občas zase ano. Na Jablonec nemůžu říct jediné špatné slovo. Určitě budu rád, když se na konci kariéry, která bude doufám co nejdéle v zahraničí na nejvyšší úrovni, vrátím zase do Jablonce. I když by to bylo třeba jen na život. Město Jablonec miluji, narodil jsem se tady a nemám jediný důvod se sem nevrátit. A kdyby to bylo i do klubu, tak budu jedině rád,“ vypráví svůj vztah k Jablonci Ondřej Mihálik.

V aktuálním ligovém ročníku nastoupil do 16 zápasů a připsal si 5 branek. Jeden start přidal také v poháru MOL Cup, kdy nastoupil doma proti Žižkovu. Celkem ve své dosavadní kariéře nastoupil do 53 ligových zápasů v České republice a vstřelil 14 branek.

„Chtěl bych fanouškům poděkovat za podporu. Jako odchovanec jsem to cítil asi víc než další kluci. Jsem rád, že mi lidé byli nakloněni. Za tohle jim patří velký dík. Byl bych rád, aby na Střelnici chodili v co největším počtu a kluky podporovali. Sezóna je dobře rozjetá hlavně v poháru, ale ani v lize není nic ztraceného. Když kluci uvidí, že lidi na stadionu jsou, tak udělají všechno pro to, aby se pohár dotáhl do vítězného konce a Evropská liga byla zase v Jablonci. Když tady byly týmy jako Kodaň, Ajax nebo třeba Alkmaar, tak se hrálo úplně jinak. Lidi přišli a pomáhali nám,“ vzkazuje fanouškům náš odchovanec, který nyní okusí nizozemský fotbal.

Přestup Ondry Mihálika do třetího týmu holandské ligy na jednu stranu dobrou vizitkou našeho klubu, který dokáže vychovat hráče pro velký fotbal. Na druhou stranu nám odchází další útočník. Nicméně v nejbližších době by se mohla objevit náhrada. „Ondru čeká další posun v kariéře a jsme rádi, že můžeme do kvalitní soutěže posunout našeho odchovance. Po fotbalové stránce je odchod Ondry oslabením, na podzim vstřelil pět ligových branek. Přestup byl výhodný pro klub i pro hráče. V současnosti řešíme příchody nových posil,“ říká k přestupu našeho odchovance do Alkmaaru výkonný ředitel klubu Petr Flodrman.

„Cesta Ondřeje Mihálika následuje úspěšného příkladu několika českých fotbalistů. Ondra si vybojoval místo v tradičním prvoligovém klubu, je součástí mládežnických reprezentací a v tuto chvíli je ideální doba pro zahraniční angažmá. Holandská liga obecně přeje mladým fotbalistům, ofenzivní styl této soutěže je pro rozvoj individuálních herních dovednosti hráčů ideální. Alkmaar je navíc ambiciózním klubem, který devětkrát za posledních 12 let hrál evropské poháry, nyní vybudoval komplexně nové zázemí a pro trénink využívá těch nejmodernějších technologických metod,“ říká k přestupu Ondry Mihálika Viktor Kolář ze zastupující agentury Sport Invest.

Martin Bergman, Ředitel komunikace

Tiskový mluvčí FK Jablonec

 

 

Napsat komentář