ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – JAN BERGER (MOUNFIELD HK) A TYLER REDENBACH (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Jana Bergera v utkání Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec, (14. 1. 2018).

Na základě videozáznamu shledal, že hráč upadl na ledovou plochu bez toho, že by se protihráč Lukáš Vantuch dopustil jakéhokoli jednání, jehož by byl pád nevyhnutelným důsledkem. Předseda komise proto dospěl k závěru, že se hráč pokusil zneužít pohybu a náznaku zákroku protihráče k tomu, aby pádem na ledovou plochu ovlivnil úsudek rozhodčích a získal výhodu pro vlastní mužstvo. Hráče Jana Bergera (Mountfield HK) proto potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3727.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval rovněž jednání hráče Tylera Lloyeda Redenbacha ve stejném utkání. V tomto případě dospěl k závěru, že k pádu hráče na ledovou plochu došlo především v důsledku předchozího kontaktu s protihráčem Janem Bergerem, který ho s cílem ztížit mu postup s kotoučem zatlačil pravou ruku do boku a dostal do mírné rotace. Předseda disciplinární komise ELH proto neshledal v jednání hráče Tylera Redenbacha (Bílí Tygři Liberec) prvky teatrálnosti a řízení s ním ukončil.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3728.

Praha, 17. 01. 2018.

ROZHODNUTÍ DISCIPLINÁRNÍ KOMISE ČSLH – VHK ROBE VSETÍN

Disciplinární komise ČSLH ve složení předseda Aleš Kmoníček, Josef Řezníček, Pavel Setikovský, Vladimír Šindler a Antonín Vansa potrestala klub VHK Robe Vsetín finanční pokutou ve výši 20 000 Kč za použití zakázané pyrotechniky v prostorách zimního stadiónu, kterého se dopustili fanoušci klubu po skončení utkání HC Frýdek-Místek – VHK Robe Vsetín (6. 1. 2018). Při stanovení výše pokuty přihlédla k tomu, že fanoušci klubu VHK Robe Vsetín se dopustili uvedeného přestupku již po čtvrté v probíhající sezóně.

Praha 18. 01. 2018

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

 

 

Napsat komentář