ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – FILIP PAVLÍK (MOUNTFIELD HK), LUKÁŠ KLOK (HC VÍTKOVICE RIDERA)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý na základě podnětu klubu HC Dukla Jihlava zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Filipa Pavlíka na protihráče Adama Zemana v utkání HC Dukla Jihlava – Mountfield HK, které se hrálo 7. 1. 2018.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč, který nestačil zareagovat na náhlou změnu pohybu protihráče, se ve statickém postavení zapřel a vystrčením kolene ho atakoval do levé nohy. Zákrok neproběhl souběžně s hrou tělem, neboť tělem hráč protihráče podle dostupných záběrů vůbec nezasáhl. Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok kvalifikoval jako Faul kolenem a hráče Filipa Pavlíka (Mountfield HK) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že protihráč podle zápisu o utkání neutrpěl v důsledku zákroku žádné zranění a hráč Filip Pavlík nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3655.

Předseda disciplinární komise se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Lukáše Kloka na protihráče Martina Havelku, za který mu byl v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Verva Litvínov (07. 01. 2018) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Krosček. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se provinění dopustil tak, že nejdříve odhodil hůl, potom se vrhl na protihráče, který krátce předtím svedl souboj s Karolem Svobodou, a srazil ho na ledovou plochu. Provinění se dopustil především tím, že se do souboje zapojil z pozice třetího hráče, nejednalo se však o krosček, který by vyžadoval dodatečného disciplinárního potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Lukášem Klokem (HC Vítkovice Ridera) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3654.

Praha, 09. 01. 2018.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář