Plzeň posílí útočník Tomáš Chorý z Olomouce!

Viktoria Plzeň hlásí na začátku zimního přestupního období posilu do útoku. Stal se jí dvaadvacetiletý forvard Tomáš Chorý, jenž na západ Čech přestupuje z olomoucké Sigmy. S Viktorií Plzeň uzavřel smlouvu na 4,5 roku.

Dvaadvacetiletý útočník ve čtvrtek podstoupil stejně jako ostatní hráči Viktorie v Doosan Areně zátěžové testy a v pátek dopoledne jej čeká první společný trénink s novými spoluhráči.

„Tomáš prokazuje dlouhodobě skvělou výkonnost, o čemž nás přesvědčoval po celou dobu, co jsme jeho sportovní vývoj monitorovali. Patří bezesporu mezi nejlepší útočníky v domácí soutěži, což v takto mladém věku budí respekt. Těší nás, že Tomáše Chorého můžeme využít jako okamžitou posilu do našeho kádru a zároveň v něm stále spatřujeme obrovský výkonnostní potenciál,“ řekl k přestupu generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

„Přestup do Plzně je pro mě dalším velkým krokem v kariéře. Jsem nadšený, že o mě projevil zájem klub formátu Viktorie, který každý rok hraje o titul a účastní se evropských pohárů. Přestup je pro mě rozhodně něco zcela mimořádného. Těším se na nové spoluhráče a úspěchy, kterých společně dosáhneme,“ prohlásil na prahu zimního přípravného období Chorý.

Plzeňský klub využil výstupní klauzule ukotvené v hráčově smlouvě, přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.

„Viktoria sledovala Tomáše dlouhodobě, v posledních měsících byl její zájem intenzivnější a výsledkem je transfer právě do Plzně. Pro Tomáše je to velmi dobrý a významný krok v kariéře,“ uvedl hráčův zástupce David Nehoda z agentury Nehoda Sport.

Chorý je olomouckým odchovancem, v dresu Sigmy strávil celou svou dosavadní fotbalovou kariéru. Od roku 2010 byl členem všech mládežnických reprezentací, zahrál si i na uplynulém evropském šampionátu do jednadvaceti let, kde se jednou gólově prosadil.

Čtsa, Mgr. Václav Hanzlík, PR manažer V.P.,

 

Napsat komentář