Fotbalové Vánoce: Dočkal balil dárky a trenér Jarolím si zahrál na Ježíška!

Nezvyklé role se ujali zástupci české fotbalové reprezentace, hráč Bořek Dočkal a trenér Karel Jarolím, kteří byli přítomni u předávání fotbalových dárků dětem v rámci projektu Můj první gól.

Projekt Můj první gól existuje již čtvrtým rokem a za tu dobu Fotbalová asociace České republiky rozdala přes dvacet jedna tisíc fotbalových balíčků, které mají dětem usnadnit jejich fotbalové začátky. Pravidelně se do distribuce vybavení zapojují i fotbaloví reprezentanti. Letos pomohli s rozdáváním balíčků Bořek Dočkal a Karel Jarolím, řekl Pavel Pillár, tiskový mluvčí reprezentace, který dětem představil Síň slávy na Strahově, kde se celá akce odehrála.

Fotbalový balíček tvoří taška, míč, dres, láhev na pití, plakát reprezentace, fotbalový deníček či speciální DVD, které má motivovat děti a rodiče ke společným tréninkům fotbalových dovedností.

Bořek Dočkal, který několik balíčků malým fotbalistům a fotbalistkám osobně zabalil, zavzpomínal na Vánoce ze svých dětských let: „K Vánocům jsem jednou dostal dres, který se v té době dal obtížně sehnat. Byl jsem z něj nadšený a chodil v něm na besídky převlečený za fotbalistu.“ Pozitivně hodnotí také projekt Můj první gól: „Mně se ta myšlenka líbí, sám se snažím podobné akce podporovat. Dostat děti ke sportu je čím dál složitější, a proto jsou tyto akce potřebné.“

Zabalené dárky Dočkal připravil pod vánoční stromeček. Tiskový mluvčí Pavel Pillár provedl příchozí děti s rodiči fotbalovou Síní slávy, která připomíná největší úspěchy českého fotbalu. A následně si vzal slovo trenér Karel Jarolím, který dětem rozdal zabalené fotbalové balíčky.

Projekt Můj první gól, který UEFA v roce 2015 ocenila cenou nejlepšího Grassroots projektu v Evropě, se snaží usnadnit mladým fotbalistům a fotbalistkám jejich fotbalové začátky. Jedním z pilířů projektu je právě fotbalový balíček, který by jim měl dát do začátků potřebné vybavení a rodičům ušetřit prvotní náklady.

Rodiče dětí, jež jsou registrovanými členy FAČR a ročníku narození 2010, se o fotbalový balíček mohou přihlásit do konce letošní sezóny na www.mujprvnigol.cz.

VIDEO NA YOUTUBE: https://youtu.be/urNZcJfwgXQ

VIDEO KE STAŽENÍ: https://we.tl/q9bhxq00jY

Fotky ke stažení: https://drive.google.com/drive/folders/13MQWYNWMaheFUfQ89q858aoyASt90Gtk?usp=sharing

Pavel Pillár tiskový mluvčí reprezentace ČR

 

Napsat komentář