Vychází nová Hvězda

V sobotu 16. prosince se na Autodromu v Sosnové sešlo 64 závodníků, aby poměřili svoje schopnosti a řidičské umění při čtvrtém závodě osmidílné Autodrom Rally Série. V průběhu dne si všichni vyzkoušeli jak jízdu na sněhu, ledě, ale i mokru. Při seznamovacím tréninku byl totiž na trati sníh, který závodníci v průběhu jízd uklouzali místy až na ledovatku. Proto nebyla nouze o jízdu bokem, kterou si všichni patřičně užívali, protože se ještě nejelo na čas. V průběhu měřeného tréninku se začaly vyjíždět koleje.

Překvapivým vítězem tréninku byl Michal Suk (Ford Focus), který si se svou předokolkou nejlépe poradil s nevyzpytatelnými podmínkami na trati. První série se už jela většinou na mokré trati jen s několika ledovatými místy a nejrychlejší byl mladý Petr Semerád (Mitsubishi), který ve druhé sérii náskok na své soupeře ještě více navýšil, a tedy nic nenasvědčovalo tomu, že by měl vyhrát někdo jiný. Všechny však doslova šokoval další mladý talent Lukáš Krupička (Ford Fiesta 2WD), který skvělou jízdou ve třetí sérii nejenže smazal Petrův náskok, ale dokonce jej o více než sekundu překonal. Petr Semerád skončil druhý.

Na třetí místo v poslední sérii poskočil Tomáš Hrazdíra (Mitsubishi) a odsunul tak Václava Bumbálka (Mitsubishi) na čtvrté místo. Ve dvoukolkách za vítězným Lukášem Krupičkou skončil druhý Jindřich Majer (BMW) a třetí Aleš Gollner (Honda). Jak už bývá zvykem i v kategorii 1 se odehrál velký souboj. Po tréninku první Tomáš Jarosil (Citroen) skončil nakonec na třetím místě. Ještě po druhé sérii suverénního Filipa Strahala (Honda), nakonec ve finiši doslova v posledním kole předstihl Marek Hons (Peugeot) a vybojoval tak svoje premiérové vítězství ve třídě.

Třída 2 měla podobný průběh. Absolutně nejrychlejší z tréninku Michal Suk (Ford) skončil nakonec třetí, když se musel sklonit před prvním Jindřichem Majerem (BMW) i Alešem Gollnerem (Honda), kteří se přes něj přehnali až skvělými časy ve třetí sérii.

V kategorii 3 byl nejrychlejší Václav Bumbálek (Mitsubishi), druhý Michal Nový (Subaru) a o necelou půlsekundu zpět třetí Vladimír Hanzl (Ford). Oba posledně jmenovaní postoupili výše opět až díky výborným časům ve třetí sérii, kdy dokázali překonat do té doby skvěle jedoucího Luboše Havlíčka (Mitsubishi).

Kategorie 4 měla tentokrát senzačně v osobě Lukáše Krupičky i absolutního vítěze závodu. Druhý skončil dosavadní suverén této třídy Leoš Hradil (Škoda) a třetí místo vybojoval Jiří Bistiak (Škoda). V kategorii 5 zvítězil stále se lepšící Tomáš Kudrna (BMW) před Janem Zubatým (Citroen). Pro třetí místo si dojel Petr Kolář (BMW).

V kategorii 6 vyhrál Petr Semerád (Mitsubishi) o více než 2 sekundy před Tomášem Hrazdírou (Mitsubishi). Třetí skončil Miloš Feigl (Mitsubishi).

Pořadatel přeje všem závodníkům i fanouškům příjemné prožití svátků vánočních, bohatého Ježíška a hodně zdraví v novém roce. Věříme, že se se všemi ve zdraví setkáme na dalším, již pátém závodě Autodrom Rally Série, který se koná v sobotu 20. ledna 2018.

Více informací včetně kalendáře, najdete na www.autodrom.cz

Organizační tým Global Assistance Racing Aréna

Petr Pavlát,

Napsat komentář