Olympiáda s hráči KHL je na straně Rusů, tvrdí Martin Urban

Velká nejistota panuje ohledně účasti ruských sportovců na olympijských hrách v Jižní Koreji. Ruský olympijský výbor byl vyloučen po úterním jednání Mezinárodního olympijského výboru. Ruští sportovci, kteří nepodváděli v souvislosti s dopingem, se mohou her zúčastnit, ale pod neutrální vlajkou.

Otázka je, zda bude Moskva souhlasit. Dostanou souhlas ke startu v Pchjongčchangu zahraniční hokejisté působící v KHL, pokud by ruští hokejisté na olympiádu nejeli. Stejné otázky řeší další reprezentační výběry.

„Hned v úterý večer jsme se spojili se Švédy, Finy, Kanaďany a dalšími zeměmi. Všichni čekáme, puk je na straně Rusů,“ řekl na tiskové konferenci generální sekretář ČSLH Martin Urban.

Vývoj posledních událostí byl poněkud hektický, verdikt MOV byl zveřejněn v úterý večer. „Osobně jsem podobné rozhodnutí očekával. Souvisí to s naším oficiálním stanoviskem, které jsme prezentovali IIHF. Totéž deklarovaly i ostatní země. Jednoznačně jsme proti dopingu, ale také proti kolektivní vině. Čistým sportovcům by mělo být umožněno reprezentovat na olympijských hrách,“ dodal Urban.

Čtsa, kc, foto: www.cslh.cz

Napsat komentář