Očekávám zajímavý fotbal, budeme chtít hrát útočně, hlásí Pavel Vrba – Roman Hubník

Viktoria uzavře rok 2017 utkáním v základní skupině Evropské ligy proti Hapoelu Beer-Sheva. Plzeň je stále ve hře v boji o první místo, musí sice spoléhat na zaváhání FCSB v duelu s Luganem, ale do zítřejšího utkání plánuje Pavel Vrba vyslat nejsilnější sestavu a vyrazit na soupeře s útočným fotbalem.

Doma kvůli zranění či nemoci zůstali Jakub Řezníček, Tomáš Hájek, Diego Živulič a Martin Zeman. „V průběhu první části soutěže jsme si ale dokázali, že dokážeme nahradit i zraněné hráče. Doufám, že se nám to podaří i zítra. Nemáme se navíc na co šetřit, budeme chtít nastoupit v nejsilnější možné sestavě,“ předesílá hlavní trenér Viktorie.

I přes to, že Beer-Sheva již nemá šanci postoupit a do zápasu plánuje poslat náhradníky, není hodna k podcenění. „Už z toho prvního vzájemného zápasu víme, že jde o silné mužstvo. Pokud nepodáme optimální výkon, rozhodně zde neuspějeme,“ tuší před duelem na místním Turner Stadium.

Osobně si myslím, že to bude pro diváky velmi zajímavý zápas. My určitě budeme chtít hrát hodně útočně,“ slibuje trenér Pavel Vrba. „Je pro nás příjemnější, že postup už máme jistý. Na druhou stranu jde o koeficient a o body, pokud máme šanci být první, tak je to pro nás velká motivace,“ dodává.

Dnes trenér Plzně slaví narozeniny (tímto mu přejeme všechno nejlepší). Na oslavu zkrátka nebyl čas. „Budu se tedy tentokráte muset obejít bez tlačenky,“ směje se. „Máme před sebou zápas. Na případnou oslavu se bude myslet až po něm,“ uzavírá.

Sezonu chceme ukončit dobrým výsledkem, říká Roman Hubník

Viktoria Plzeň vkročí ve čtvrtek 7. prosince do závěrečného utkání základní skupiny Evropské ligy. Na hřišti Hapoelu Beer-Sheva může bojovat nejen o další sportovní úspěch, ale také stále o možnost proklouznout na první příčku tabulky.

Je možné, že zápas, který z pohledu postupu ze skupiny neřeší mnoho, nemusí být tolik svázán taktikou. „Souhlasím, že když se hraje ofenzivní zápas, může to být pro obranu velice náročné. Uvidíme podle průběhu zápasu. Myslím si, že začátek bude opatrnější a že to od začátku nebude fotbal nahoru dolů,“ přemýšlí kapitán týmu Roman Hubník. „Čeká nás poslední zápas v Evropské lize, navíc můžeme skončit na prvním místě. Já věřím, že když tady urveme tři body, může se nám první místo podařit získat. Sezonu chceme ukončit dobrým výsledkem, abychom do zimní přestávky mohli jít s dobrým pocitem,“ dodává Hubník.

Za domácí může nastoupit i český útočník Tomáš Pekhart. „Tomáše znám z nároďáku i z ligy. Je to nepříjemný hráč do osobních soubojů a typický hroťák do vápna,“ upozorňuje. „Uvědomujeme si ale celkovou sílu Beer-Shevy, protože například vloni předváděla kvalitní výkony. Když nás nalosovali k Beer-Shevě a Luganu, tušili jsme, že právě s nimi budeme bojovat o postupové místo, což se nakonec potvrdilo. Jsme rádi, že jsme si postup zajistili už před posledním zápasem,“ těší Romana Hubníka.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

Napsat komentář