Galavečer malého fotbalu patřil hlavně Levčíkovi a české reprezentaci

Praha – Jak jinak uzavřít pro Asociaci malého fotbalu České republiky tak úspěšnou sezonu? Slavnostně. Proto připravila historicky první Galavečer malého fotbalu, jehož hostitelem se v pátek stal Paspův sál v pražském Smíchově.

Plejádu hráčů, funkcionářů a čelních představitelů asociace v čele s prezidentem české i Světové federace malého fotbalu Filipem Judou uvítal slavnostní notou Petr Kubásek a trochu odlehčeněji jeho moderátorský kolega na pódiu Petr Švancara. „Galavečer jsem si užil náramně. Nevěděl jsem, jakou úroveň bude mít, a na konci jsem byl mile překvapený. Petr Kubásek s Petrem Švancarou jej odmoderovali perfektně a do večera vkládali svůj smysl pro humor, což bylo příjemné pobavení,“ usmál se král premiérového Galavečera malého fotbalu Patrik Levčík.

Hlavní myšlenka akce totiž spočívala ve vyhodnocení končícího roku a ocenění nejlepších hráčů i týmů. Levčík tak vystoupal na pódium hned čtyřikrát. S výběrem Brna jako vítěz minulé sezony DRFG Superligy malého fotbalu, pak jako nejlepší hráč celostátní soutěže, následně s českou reprezentací, která ovládla mistrovství světa v Tunisku a obsadila stříbro na evropském šampionátu v Brně, a naposledy coby nejlepší hráč Asociace malého fotbalu České republiky ročníku 2016/2017. „Jsem za to moc rád, tento rok byl náramně úspěšný a máme na co vzpomínat,“ liboval si Levčík.

Galavecer MF 2017, Smichov

Nejlepší hráč evropského šampionátu v Brně a fotbalový virtuos si užíval ovace sálu s téměř třemi stovkami hostů. „Z výběru Brna si na pódiu vzal mikrofon Tomáš Pospiš a prozradil lidem, které motivační řeči provádíme před každým zápasem,“ smál se Levčík. „S klukama z reprezentace jsme dostali specifické věci na památku jako kartičky, kalendáře a plakáty daného hráče nebo celého týmu, flešku se zážitky z turnajů i samozřejmě všemi zápasy a také nové kopačky od Top4Sport, za což moc děkuji,“ vzkázal rodák z Velkých Pavlovic.

Město na Břeclavsku má ještě jednoho oceněného, nejlepším hráčem DRFG Superligy malého fotbalu do 21 let se stal brankář brněnského výběru Dominik Kunický. „Galavečer přinesl příjemné zpestření po dlouhé sezoně. Myslím, že můžu mluvit za všechny zúčastněné, když řeknu, že večer byl perfektně připravený. Mám obrovskou radost, protože ocenění je zásluha celého brněnského výběru. Jde vidět, že v minulé sezoně nám vycházelo vše, na co jsme sáhli. A s Levčou jsme si dělali srandu, že příští galavečer může být ve Velkých Pavlovicích,“ smál se evropský šampion do 21 let Kunický.

Hlavní cenu Asociace malého fotbalu České republiky ročníku 2016/2017 získal mužský národní tým. „Samozřejmě mě těší, co se na galavečeru odehrálo, že jsme vyhráli hlavní cenu je celkem logické, potom co jsme zažili s klukama v Brně a v Tunisku. Podobné akce mám moc rád, protože se vzpomíná jen na to dobré, co se za rok událo, máme totiž čím dál větší tendence říkat si špatné věci. Galavečer byl veskrze pozitivní a je nesmírně hezké vidět hráče i funkcionáře oceněné za Superligu nebo z reprezentací,“ prohlásil generální manažer českého národního mužstva Luděk Zelenka.

Společně s dalšími členy reprezentace si na pódiu připomněl zážitky z mistrovství světa, evropského šampionátu dospělých v Brně i juniorů v Praze. „Vzpomínky tak strašně ožily, až na nás bylo poznat, jak nám zářily oči. Když se k tomu vracíme a potkáváme jen mezi sebou s týmem, myšlenky na turnaje to evokuje, pokud se přidají doprovodné akce jako videa a zvukové nahrávky, je to silné a vrací nás do krásné doby,“ líčil Zelenka.

Galavečer zpestřilo mimo jiné vystoupení zpěváka Jakuba Děkana a historická premiéra sklidila kladné ohlasy. „Považovali jsme to původně záměrně za nultý ročník, protože jsme se trošku báli, jak bude vypadat, jestli o něj bude zájem. Letos jsme měli velký projekt Euro v Brně, do toho přišlo vítězství na mistrovství světa, všechno finančně velice náročné kapitoly, potom všem udělat důstojný galavečer není úplně jednoduché. Nakonec si myslím, že ho hrdě můžeme považovat za první a povedený galavečer malého fotbalu, protože dopadl mnohem lépe, než jsme čekali. Byl o něj velký zájem od jednotlivých oblastních svazů, hráčů, reprezentantů národních týmů. Dorazili všichni, kteří tam měli být, toho si vážíme hrozně moc. Organizátorsky maximální spokojenost,“ zhodnotil velkolepou událost hlavní tvůrce galavečera a marketingový ředitel Asociace malého fotbalu České republiky Ondřej Nedoma.

Přehled ocenění DRFG Superligy malého fotbalu ročníku 2016/2017

Nejlepší brankář: Petr Víšek (Praha)

Nejlepší střelec: Ondřej Paděra (Blanensko) – 21 branek ve 14 utkáních

Nejlepší hráč do 21 let: Dominik Kunický (Brno)

Nejlepší hráč: Patrik Levčík (Brno)

Cena za mimořádný přínos: Pavel Čapek – dramaturg ČT Sport

Přehled ocenění Asociace malého fotbalu České republiky ročníku 2016/2017

Nejlepší hráčka: Michaela Malá (Proklatě dobrý kuřata Brno)

Nejlepší hráč do 21 let: Ladislav Mužík (Pardubice)

Nejlepší trenér: Radek Pokorný a Stanislav Bejda (trenéři A týmu reprezentace ČR)

Nejlepší hráč: Patrik Levčík (Brno)

Cena za mimořádný přínos malému fotbalu – síň slávy Asociace malého fotbalu ČR:

Jiří Sedláček in memoriam (zakladatel pražské Hanspaulské ligy malého fotbalu)

Antonín Herzog (25 let byl předseda Pražského svazu malého fotbalu)

Cena Asociace malého fotbalu ČR za gesto fair play:

Michal Uhlíř (kapitán A týmu reprezentace ČR v malém fotbale)

Cena Asociace malého fotbalu ČR za významný úspěch:

reprezentace ČR do 21 let v malém fotbale – mistři Evropy

Hlavní cena Asociace malého fotbalu ČR:

reprezentační A tým mužů ČR v malém fotbale – vicemistři Evropy a mistři světa

Jaroslav Kára, komunikace PR,

Foto: Svatopluk Samler,

Napsat komentář