ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – M. TRONČINSKÝ

Předseda disciplinární komise ELH se na základě zprávy delegáta a podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Marka Trončinského v utkání HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK, které se hrálo 26. 11. 2017.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč v čase 57:06 po vstřelení branky svého mužstva při jízdě k oslavujícím spoluhráčům náhle změnil směr pohybu a pravou rukavicí udeřil protihráče Bedřicha Köhlera zezadu do oblasti hlavy a krku. Ačkoli lze dovodit, že šlo o reakci na předchozí zákrok protihráče u hrazení, hráč se svého jednání dopustil v přerušené hře, ve zvlášť vypjaté situaci po dosažení branky a hráče, který se úderu nemohl bránit, zasáhl.

Předseda disciplinární komise ELH proto jednání hráče Marka Trončinského (HC Dynamo Pardubice) kvalifikoval jako Nesportovní chování a uložil mu finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3259.

Praha, 28. 11. 2017.

ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – HC DYNAMO PARDUBICE

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval opakovaným hrubě vulgárním skandováním domácích fanoušků na adresu soupeře a rozhodčích, k němuž došlo v utkání HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK (26. 11. 2017), v řadě případů i mimo souvislost s jakoukoli herní situací.

Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty přestupku Nesportovní chování příznivců klubu a s přihlédnutím k jeho četnosti, potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HC Dynamo Pardubice, jehož příznivci byli v souvislosti s uvedeným přestupkem projednáváni poprvé, finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.

Praha, 28. 11. 2017.

ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – R. OLESZ, P. ZDRÁHAL A D. KVĚTOŇ (HC VÍTKOVICE RIDERA), M. BERAN (HC DYNAMO PARDUBICE)

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětů klubu Bílí Tygři Liberec zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráčů Rostislava Olesze (čas 20:19), Patrika Zdráhala (52:44) a Davida Květoně (53:43) v utkání HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec, které se hrálo 26. 11. 2017. V prvním případě shledal, že v čase 20:37, uvedeném navrhovatelem, k žádnému přestupku nedošlo. Mínil-li navrhovatel jednání v čase 20:37, k pádu hráče došlo potom, co byl protihráčem zezadu přistrčen holí drženou v obou rukách, přičemž nelze bez jakékoliv pochybnosti prokázat, že by důsledky zákroku nafilmoval nebo zveličil. Ve druhém případě rozhodl, že hráč byl protihráčem Petrem Jelínkem seknut holí do oblasti levého kolena a následný pád na ledovou plochu byl přirozenou reakcí na předchozí zákrok. Ve třetím případě dospěl k závěru, že hráč byl po přechodu modré čáry atakován seknutím ze strany protihráče Martina Ševce a přehrávání se nedopustil. Předseda disciplinární komise ELH řízení s hráči Rostislavem Oleszem, Patrikem Zdráhalem a Davidem Květoněm (HC Vítkovice Ridera) zastavil.

Záznamy situací najdete nhttp://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3258 (R. Olesz) http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3260 (P. Zdráhal) a http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3257 (D. Květoň).

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení rovněž jednáním hráče Matěje Berana v utkání HC Dynamo Pardubice – Mountfiled HK, které se hrálo 26. 11. 2017. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že k pádu hráče na ledovou plochu došlo potom, co byl protihráčem Andrisem Dzerinsem opakovaně postrkován holí drženou v obou rukách do bederní oblasti. Nelze přitom vyloučit, že k pádu došlo i v důsledku toho, že hráč ve snaze uvolnit se a zasáhnout kotouč změnil své postavení, jeho jednání přitom neneslo znaky teatrálnosti ani k němu nedošlo s časovou prodlevou, která by dokládala úmysl. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Matějem Beranem (HC Dynamo Pardubice) zastavil. Záznam situace najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3256.

Praha, 28. 11. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH,

 

 

 

 

Napsat komentář