Slavní synové budou soupeřit se svými otci!

V Sosnové na Global Assistance Setkání mistrů se proti sobě postaví slavní soutěžní jezdci dvou generací.

Jména jako Pech, Valoušek, Černý a Enge jsou českým motoristickým nadšencům dobře známá jako jména slavných soutěžních jezdců minulosti i současnosti. Slavní otcové závodili a sbírali tituly automobilových mistrů v sedmdesátých a osmdesátých letech a jejich potomci mají na svém kontě také pěknou řádku mezinárodních úspěchů, titulů mistrů republiky či dokonce Evropy v rally. Zajímalo by vás, jak by si dnes slavní otcové poradili se svými syny za volantem v přímém souboji? Bude mít navrch zkušenost a chytrost před momentální formou a větší vyježděností?

Václav Pech senior

Při Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy 18. listopadu, kde uvidíte ty nejlepší automobilové závodníky z rally, rallycrossu a autokrosu, budete mít možnost vidět souboje dvojic tvořených slavnými syny a jejich otci. Na souboje muže proti muži se postaví Václav Pech sen. proti Václavu Pechovi jun., Pavel Valoušek sen. proti Pavlu Valouškovi jun., Jiří Černý proti Janu Černému a Břetislav Enge proti Tomáši Engemu. Aby byly podmínky co nejvíce vyrovnané, vybrali pořadatelé k souboji techniku, se kterou mají všichni jmenovaní závodníci jen málo zkušeností, anebo vůbec žádné. Na start těchto exhibičních duelů se na Autodromu v Sosnové postaví v malých Kart Bugy, které nebudou mít možnost si před soubojem vyzkoušet a naučit se s nimi. Uvidíme, jak rychle si dokáží zkušení závodníci, i jejich synové, na novou techniku zvyknout, a jak budou bojovat na zrádné trati autodromu v Sosnové. Hbité Kart Bugy jsou na zdejší trati neskutečně mrštné a rychlé, a v minulých letech jejich závodníci vždy patřili mezi ty absolutně nejrychlejší, v porovnání se všemi účastníky tradičního podzimního Setkání mistrů volantu.

Václav Pech junior

Global Assistance Setkání mistrů se uskuteční v sobotu 18. listopadu 2017 a v pátek 17. listopadu 2017 bude možné sledovat volné tréninkové jízdy na Autodromu Sosnová. Připomeňme, že mezi hlavní lákadla letošního Setkání mistrů paří účast dvojnásobného mistra světa v rally Mikiho Biasiona, rally legendy Markku Aléna a mladého závodníka mistrovství světa v rally Fina Teemu Sunninena.

Sledujte web www.autodrom.cz a facebook Autodrom Sosnová, kde se dozvíte více informací. Vstupenky můžete zakoupit v předprodeji na www.autodrom.cz a nebo v pokladnách na Autodromu Sosnová v době Setkání mistrů, které se uskuteční v sobotu 18. listopadu 2017.

Organizační tým Global Assistance Racing Aréna

Ing. Petr Eliáš,

Napsat komentář