V den 125. výročí Slavia hostí Villarreal

Jaroslav Šilhavý: bylo by krásné, aby se nám zápas povedl – Sýkora: Za remízu bychom nebyli nespokojeni – Na marodce Mešanovič a Švento.

Fotbalisté Slavie čekají v těchto dnech velké výzvy: ve čtvrtek, v den 125. výročí založení klubu utkání o první místo ve skupině A Evropské ligy s Villarrealem a v neděli  duel v Plzni s  vedoucí týmem ligy Viktorií.

„Jsou to pro nás prestižní zápasy“, říká trenér Jaroslav Šilhavý. „S Villarrealem jsme sehráli ve Španělsku podařenou partii, krásné bude, když se nán zápas doma povede, zároveň potěšili diváky ve vyprodaném hledišti. Stále však považuji španělské mužstvo za favorita skupiny, úspěch bude, když s ním postoupíme ze skupiny.“  Zdůraznil, že hraje stejně dobře, jak  se přesvědčil, doma i  na hřištích soupeřů.

Na otázku  redaktora Čtsa, zda bude vycházet z úspěšné sestavy z prvního souboje říká:“ To vám neprozradím, ale bude taková, aby s kvalitním soupeřem uspěla.“

Šilhavý kvituje, že se vyprázdnila marodka. Důležité je, že jsou už v pořádku Deli a Ngadeu, zranění Dannyho na Slovácku nebylo vážné, bude připraven.  Nadále v léčení jsou pouze Mešanovič a Švento.

Nedělní souboj s Viktorií je pro Šilhavého utkáním podzimu, uspět  v něm by bylo pro mužstvo velkým povzbuzením.

Na středeční tiskové konferenci byl i záložník Jan Sýkora. Hovořil o tom, jak hráčská kabina je na zápas natěšena. „Remíza Slavie v prvním utkání byla výsledkem poctivé obrany a nápadité útočné hry. Dát dva góly z prvních dvou střel byla paráda. Kéž by se to opakovalo. Pokud zápas skončí i tentokrát nerozhodně určitě nebudu já, myslím, že i spoluhráči budou zklamáni. Budu šťastný, pokud dostanu šanci hrát v obou utkáních.“.

Utkání s Villarrealem začíná v pražském Edenu ve čtvrtek od 19:00 hodin a bude ho řídit Skot Madden.  Stejné jméno měl i první profesionální trenér u nás, který v SK Slavii působil v letech 1905 – 1929.

ČTSA (ph) foto: www.sportovnizurnal.cz

.

 

 

 

Napsat komentář