ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – JAROSLAV VLACH A MARTIN ŠEVC (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Jaroslava Vlacha po skončení utkání BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (29. 10. 2017), za které mu byl uložen větší trest na pět minut a osobní trest za Bitku.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč opakovaně neuposlechl výzev rozhodčích, a naopak zneužil chvíle, kdy od sebe oddělovali jiné soupeře k tomu, aby vyvolal šarvátku s protihráčem Jakubem Orsavou. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jaroslava Vlacha (Bílí Tygři Liberec) nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení také zákrokem hráče Jaroslava Vlacha na protihráče Jakuba Orsavu ve stejném utkání (čas 55:43). V tomto případě dospěl k závěru, že zákrok, vedený v reakci na předchozí nafilmovaný pád Jakuba Orsavy, nebyl veden takovým způsobem ani intenzitou, aby mohl ohrozit zdraví protihráče a řízení s hráčem Jaroslavem Vlachem zastavil.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Martina Ševce na protihráče Tomáše Urbana, za který mu byl ve stejném uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Krosček. Dospěl přitom k závěru, že hráč se po skončení zápasu pokusil zasáhnout holí drženou v obou rukách oblast hlavy a krku protihráče, který krátce předtím vystřelil kotouč na prázdnou branku soupeře. Dopustil se tak přestupku, za který byl rozhodčími správně potrestán, jeho jednání však nebylo vedeno takovým způsobem a intenzitou, aby vyžadovalo dalšího disciplinárního potrestání.

Záznamy situací najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3034 a na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3031.

Praha, 31. 10. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář