Vyhráli o jeden gól a v tabulce si polepšili o jedno místo!

Boleslavští porazili Jihlavu, která momentálně uzavírá ligové pořadí, jen o jeden gól, ačkoliv příležitostí k výraznějšímu vítězství měli dost. Za náročných klimatických podmínek v nepříjemném dešti a větru získali zaslouženě tři body a posunuli se lize na desátou příčku.

První poločas se odehrával za hustého deště a nepříjemného větru. Boleslavští kontrolovali hru a tlačili se neúnavně k soupeřově brance. Jihlavští sice získali první roh utkání, ale jinak boleslavského brankáře Aghajeva zaměstnali velmi málo.

Boleslavští byli blízko gólu v 10. minutě, Přikrylovo zblokované zakončení jihlavský brankář Hanuš přikryl před dotírajícím Fabiánem. O deset minut později Přikrylův nadějný průnik se štěstím zastavil stoper Krejčí. Ve 22. minutě Hubínkův pas prodloužil Přikryl na Mebrahtua, jehož střelu Hanuš vytlačil mimo branku. Ve 25. minutě Rada z dobré pozice přestřelil jihlavskou branku. Ve 31. minutě Mebrahtu prostřelil brankáře Hanuše, ale sudí Lerch gól Boleslavi neuznal na pokyn asistenta Kotíka, jenž odmával ofsajd. O dvě minuty později Rada opět vysoko přestřelil branku.

Ve 33. minutě po Fabiánově přihrávce hlavou Mebrahtu utekl jihlavské obraně a podle brankáře Hanuše dal tentokrát již platný gól – 1:0.

V závěru prvního poločasu po Matějovského přihrávce Mebrahtu těsně minul pravý horní růžek soupeřovy branky, Aghajev bez problémů zpacifikoval Nového trestňák od postranní lajny a Boleslavští promarnili svůj čtvrtý roh.

Deset minut po změně stran přestalo pršet a Boleslavští se kupodivu nemohli dostat do hry, nepřesně kombinovali a soupeři dopřávali prostor, který ho naštěstí využil jen ke dvěma rohovým kopům. V 58. minutě Boleslavští konečně zahrozili, Matějovského přízemní střelu jihlavský gólman Hanuš s obtížemi vyrazil a Mebrahtu se přes obránce k dorážce nedostal. Jihlavští promarnili Nového trestňák a Ikaunieksův nepovedený centr, jenž proletěl neškodně boleslavským brankovištěm. V 71. minutě Záviška zamířil do středu boleslavské branky, kde byl připravený Aghajev. V 75. minutě Mingazov přihrál Mebrahtuovi, jenž přehodil zbrkle vyběhnuvšího Hanuše, ale Mingazov ani Fabián do opuštěné branky neskórovali, neboť jim v tom zabránili obětaví jihlavští obránci. O dvě minuty později Mebrahtu po spolupráci s Mingazovem nastřelil z pár kroků brankáře Hanuše. V 78. minutě po Mebrahtuově přihrávce vystřelil Matějovský a jeho dobře mířenou bombu Hanuš vyrazil. V 80. minutě Mingazovu střelu Hanuš srazil do rohu, kterému se Jihlavští ubránili.

V 81. minutě Mingazov zprava přihrál do soupeřovy šestnáctky Stronatimu, který se uvolnil a po zemi zamířil k pravé tyči – 2:0.

Boleslavský stoper si při oslavách střeleckého úspěchu svlékl dres, za což viděl od rozhodčího žlutou kartu, a protože v podzimní sezóně byla už čtvrtá, tak v příštím utkání proti Baníku Ostrava bude z disciplinárních důvodů v boleslavské sestavě chybět. Stejně tak se Boleslavští budou muset v Ostravě obejít bez Matějovského, který byl v utkání s Jihlavou také po čtvrté žlutě napomínán.

V 83. minutě z levé strany odcentroval Fulnek, Boleslavští ve vlastním vápně na chvilku zaváhali a míč propadl k Daníčkovi, který ho bez přípravy napálil přesně k pravé tyči – 2:1.

Už to zase vypadalo na zbytečné drama. Tentokrát však Boleslavští ztrátu bodů nepřipustili a těsné vedení si pohlídali. V poslední minutě normální hrací doby po Fabiánově akci Mareš z deseti metrů netrefil jihlavskou branku, o chvíli později šanci neproměnil u levé tyče ani Magera a v nastavených dvou minutách kopali Boleslavští dva rohy bez využití.

FK Mladá Boleslav – FC Vysočina Jihlava 2:1 (1:0)

Góly: 33. Golgol Mebrahtu, 81. Stronati – 83. Daníček. Rozhodčí: Lerch – Kotík, Moláček. ŽK: Matějovský, Fleišman, Stronati – Urblík, Nový. Diváků: 1 308

Mladá Boleslav: Aghajev – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Rada – Přikryl (70. Mingazov), Matějovský (78. Mareš), Fabián – Mebrahtu (89. Magera).

Vysočina Jihlava: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Nový – Vaculík (46. Daníček), Urblík (66. Záviška) – Fulnek, Dvořák, Popovič (74. Rabušic) – Ikaunieks.

Stále máme málo bodů, zdůraznil Uhrin po čtvrté podzimní výhře

Boleslavský kouč Dušan Uhrin litoval, že jeho svěřenci v prvním poločase, kdy soupeře výrazně přehrávali, nevstřelili více než jeden gól. Jeho jihlavský protějšek Ivan Kopecký se na své hráče zlobil za odevzdaný výkon v prvním poločase.

„Jihlava má i přes špatné umístění v lize svoji kvalitu a tak jsem rád, že jsme nic nepodcenili a vyhráli nad ní,“ řekl boleslavský kouč Dušan Uhrin po domácím utkání proti Jihlavě, do kterého jeho tým šel s jednoznačným záměrem vyhrát a odpoutat se od pětice týmů ve spodku ligové tabulky. „Začali jsme velice aktivně, hráli dobře, ale bohužel nevstřelili více, než jeden gól. Šance jsme si vytvářeli v prvním i v druhém poločase. Soupeř začal být aktivní až po přestávce a až na tu jednu akci, z níž jsme inkasovali gól, jsme utkání zvládli. Jsem rád, že jsme náročný týden završili třetí výhrou. Nyní nás čeká Baník Ostrava a tak není co oslavovat. Máme stále málo bodů a musíme se soustředit na nejbližší zápas, abychom získali další body.“

Kapitán a špílmachr týmu Marek Matějovský i jeden ze stoperů Patrizio Stronati inkasovali v utkání s Jihlavou čtvrté žluté karty v podzimní sezóně, tudíž v příštím ligovém mistráku proti Baníku Ostrava budou mimo hru kvůli disciplinárnímu trestu. „Stronatiho napomínání za svlečení dresu po vstřeleném gólu snad ani nebudu komentovat a Matějovského karta byla také zbytečná. Proti Ostravě je nahradí hráči, kteří jsou stejně kvalitní, jako ti z dosavadní základní jedenáctky,“ pravil sebevědomě Dušan Uhrin.

Jihlavský trenér Ivan Kopecký po těsné prohře v Mladé Boleslavi prohlásil: „První poločas jsme podali ustrašený až bojácný výkon a Boleslav po pěkné akci dala vedoucí gól. Soupeř byl aktivnější a nám chyběl pohyb. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější my, ale chyběl nám důraz. Soupeř využil z minima maximum, když nás potrestal z brejku. I když se nám podařilo Daníčkem snížit a konec utkání zdramatizovat, tak soupeř si závěr pohlídal a do ničeho jsme se už nedostali. Škoda, že jsme promrhali první poločas. O Mebrahtuovi jsme věděli, že má dobrou formu a připravili se na něho, ale stačila chvilka nepozornosti a potrestal nás.“

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Napsat komentář