Boleslav splnila očekávání a postoupila do pohárového čtvrtfinále!

Domažlický městský stadion Střelnice byl dějištěm střetnutí domácího třetiligového týmu proti prvoligové Mladé Boleslav o postup do čtvrtfinále českého poháru MOL Cup 2017-18. Pohledný fotbal s množství gólových příležitostí hlavně před domažlickou brankou skončil podle předpokladů boleslavskou výhrou.

V prvním poločase Boleslavští hru kontrolovali, ale z množství střeleckých příležitostí dali jenom dva góly. V úvodní desetiminutovce boleslavské šance nedali Magera, Mebrahtu a Přikryl. Ve 12. minutě po Chramostově přihrávce Mebrahtu nastřelil domažlického gólmana Šimana, od něhož se míč odrazil k Chramostovi a ten zamířil přesně k levé tyči – 0:1.

Následoval neuvěřitelný festival zmařených gólových příležitostí zásluhou výtečného počínání brankáře Šimana, ale většinou přičiněním lajdáckého počínání boleslavských hráčů. Jenom Chramosta za půl hodiny nedal pět gólů z jasných pozic. Neprosadili se ani Matějovský, Mebrahtu či Přikryl. Ve 36. minutě po centru z pravé strany Takács uvnitř boleslavské šestnáctky neuhlídal domažlického kanonýra Došlého, který ranou pod břevno vyrovnal na 1:1.

Dvě minuty po vyrovnání souboj Stronatiho s Kropáčkem na kraji boleslavského vápna ocenil sudí Ardeleánu velmi přísnou penaltou v domažlický prospěch. Došlý pokutový kop namířil k pravé tyči, kam se Aghajev včas vrhnul a zabránil téměř jistému gólu. Potom boleslavské příležitosti nevyužili Chramosta a Přikryl, boleslavskou branku z necelých dvaceti metrů minul Hejda.

Ve 45. minutě Chramosta utekl domažlické obraně a jistým zakončením podle brankáře dal zapomenout na své předchozí střelecká pochybení – 1:2.

Druhý poločas se podobal prvnímu především v boleslavském zahazování šancí. V 51. minutě po Marešově rohu a Magerově hlavičce, která mířila mimo dosah domažlického brankáře, Mebrahtu ve snaze doklepnout míč překopl z necelého metru prázdnou branku. Následovaly další promarněné příležitosti Chramosty, nejkurióznější v 64. minutě, kdy po Matějovského přihrávce z necelých deseti metrů vysoko přestřelil. A Boleslav za to stihnul trest.

V 68. minutě Braun dělovkou ze třiceti vymetl pravou vingl a dokonale zaskočil brankáře Aghajeva – 2:2.

Boleslavští si uvědomili možné komplikace a kontrovali dvěma góly ve dvouminutovém rozpětí. V 74. minutě zmatky v domažlické defenzívě potrestal přízemní střelou do odkryté části branky Matějovský – 2:3.

V 76. minutě svižný boleslavský útok zastihl domažlickou defenzívu rozhozenou a Mareš nejprve nastřelil brankáře a druhou střelou potvrdil boleslavskou výhru – 2:4.

Zbývající čtvrthodina se dohrála pod boleslavskou kontrolou. Mebrahtu zahodil další dvě stoprocentní šance a v poslední minutě přihrál v soupeřově vápně Radovi, který se pár kroků před brankou zbavil obránce a z více než jasné pozice ji netrefil.

TJ Jiskra Domažlice – FK Mladá Boleslav 2:4 (1:2)

Góly: 36. Došlý, 68. Braun – 12. a 45. Chramosta, 74. Matějovský, 76. Mareš. Rozhodčí: Ardeleánu – Kotalík, Pečenka. ŽK: Magera, Stronati. Diváků: 1 265.

TJ Jiskra Domažlice: Šiman – Blažek, Hájovský (81. Teršl), Hrubý, Mlynařík – Chocholoušek, Kropáček (79. Roubal), Braun, Mužík, Došlý – Hejda (59. Bezdička).

FK Mladá Boleslav: Aghajev – Takács, Magera, Stronati, Fleišman – Hubínek, Mareš – Přikryl (87. Fabián), Matějovský (83. Rada), Chramosta (69. Mingazov) – Mebrahtu.

Boleslavští to v Domažlicích neměli snadné.

V pohárovém osmifinálovém souboji na hřišti třetiligových Domažlic se projevila kvalita mladoboleslavských fotbalistů. I když dvakrát o vedení přišli, tak nakonec zaslouženě postoupili do jarního čtvrtfinále.

Boleslavský kouč Dušan Uhrin vysekl domažlickému soupeři poklonu: „Chválím domácí, že bojovali i za stavu, který nebyl pro ně příznivý, a dvakrát skóre vyrovnali. My jsme si situaci zbytečně komplikovali, když jsme ze spousty šancí nedali góly, ale nakonec se prokázala naše kvalita a zaslouženě jsme postoupili.“

Domažlice v prvním poločase za nerozhodného stavu nedali penaltu, což Dušan Uhrin zmínil jako důležitý moment, nikoliv však rozhodující. „Kdyby se dostaly Domažlice do vedení, tak by se asi utkání vyvíjelo trochu jinak, ale věřím, že bychom ho stejně zvládli. O našem vítězství především rozhodlo, že jsme hráli trpělivě a aktivně dopředu po celé utkání,“ prohlásil Dušan Uhrin a na novinářský dotaz, zda je pro Boleslav pohár důležitější, než liga, ve které je ve spodní polovině tabulky, odvětil: „Když vyhrajeme v neděli nad Jihlavou, máme šanci se v lize posunout tak, že budeme hrát o umístění na pohárových příčkách v lize, ale chceme zároveň dojít i do pohárového finále.“

Kapitán FK Mladá Boleslav Marek Matějovský dal velmi důležitý třetí gól, který definitivně převážil vítězné naděje na boleslavskou stranu. „Věřili jsme, že kvalita je na naší straně. Domažlice potvrdily, že jsou kvalitní tým s vysokými ambicemi, ale hlavně naše nemohoucnost v koncovce způsobila, že dlouho nebylo rozhodnuto. V některých situacích jsem nemohl uvěřit, co je všechno možné zahodit,“ prohlásil Marek Matějovský.

Domažlický trenér Pavel Vaigl byl i přes prohru se svými svěřenci spokojený: „Přijel velmi kvalitní tým, všichni boleslavští hráči jsou kvalitní a utkání s námi nepodcenili. Možná pod dojmem, že jsme vyřadili prvoligovou Duklu, přijela Boleslav dobře připravená, ale nic jsme jí nedali zadarmo, i když nám v závěru docházely síly. Utkání rozhodl gól na 2:3. Za klíčový moment nepovažuji námi neproměněnou penaltu, ale spíše to, že jsme inkasovali druhý gól na konci poločasu před odchodem do kabiny. Za první půli své kluky chválím, že hráli otevřený fotbal. Věřím, že se divákům líbil, jenom se bojím, aby kluci zápasovou zátěž zvládli kondičně a neprojevilo se to negativně v ligových zápasech.“

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Napsat komentář