Zápas 12. kola v Karviné bude pro oba týmy důležitý!

Ve 12. kole čeká viktoriány dlouhý výlet do Karviné, se kterou se utkají v pátek od 20:15 hodin před kamerami ČT Sport. Velkou podporu v hledišti bude mít obránce Radim Řezník, jenž pochází z blízkého okolí. Gólový expert na Karvinou Tomáš Hořava pak doufá v další vítězství. Trenér Pavel Vrba dobře ví, že je domácí soupeř velice nebezpečný.

Viktoria Plzeň nemá na fotbalový stadion v Karviné příjemné vzpomínky. V loňské sezóně zde dvakrát prohrávala a otočit vývoj zápasu se jí podařilo až v posledních minutách zápasu. V pátečním souboji chce být jednoznačně úspěšnější.

V minulé sezoně totiž dvěma góly rozhodl o domácí výhře 2:0, v Karviné pak vstřelil vítězný gól v závěru na 3:2. „Po dvou zápasech těžko označovat Karvinou jako mého oblíbeného soupeře, ale bylo by super, kdyby mi to vyšlo i teď,“ netají. „Hlavně jsme si ale vědomi toho, že nás čeká soupeř, který zvlášť v domácím prostředí na hezkém stadionu umí potrápit i větší soupeře,“ varuje Tomáš Hořava.

O kvalitě mančaftu ví i Radim Řezník, který má Karvinou dobře nastudovanou. „Jde o bojovný mančaft, který dobře brání. V útoku je Tomáš Wágner, který umí dávat góly, dopředu také kvalitně hrají Kalabiška a Štěpanovský, ve středu pak hru tvoří Budínský,“ jmenuje konkrétní hráče. „Vloni jsme tam vyhráli 3:2, i když jsem nehrál, tak jsem se byl podívat a vůbec to nebylo jednoduché utkání. Musíme se na něj dobře přichystat,“ velí obránce.

Na zápase ho podpoří řada známých a příbuzných, kteří bydlí v okolí. „Přijedou rodiče, známí, tety, babičky, neteře… Těším se na to. Doufám, že to zvládneme,“ přeje si. Dlouhá cesta vlakem mu nevadí. „Je to pohodlnější než autobusem po dálnici. Můžeme se protáhnout, koukáme na filmy, posloucháme písničky a povídáme si. Určitě to uteče,“ říká.

Tomáš Hořava si jako vášnivý čtenář už chystá knížku. „Mám jednu rozečtenou, tak si ji určitě vemu. Možná přiberu i nějaké časopisy,“ prozrazuje. „Do Karviné samozřejmě jedeme prodloužit sérii výher. Osobně ale doufám, že to bude klidnější utkání než naposledy, kdy Karviná podala velmi kvalitní výkon,“ vybavuje si střední záložník Viktorie.

„My víme, že Karviná je v domácím prostředí nebezpečná, stejně jako víme, že dokáže uhrát zajímavé výsledky. Momentálně sice jejich bodový zisk asi není zcela podle jejich představ, ale o to může být náš zápas těžší, neboť pro Karvinou je momentálně každý bod zlatý. Z tohoto pohledu nás čeká duel, který bude pro obě strany hodně důležitý,“ míní před vzájemným zápasem trenér Pavel Vrba. „Karviná je kvalitní v ofenzivě. Má kvalitu do standardních situací a zajímavé typy hráčů v útoku. Bodový zisk může vypadat jinak, ale my si na jejich ofenzivu musíme dát pozor,“ dodává Vrba.

Ohledně složení sestavy zůstává plzeňský trenér nekonkrétní. „Možná několik změn přijde, ale je také možné, že nastoupíme ve stejném složení, jako proti Brnu. Teď, když máme větší pauzu, není moc důvodů dělat v sestavě hodně změn,“ přemýšlí.

Viktoriáni se do Karviné přesunou vlakem. „Já jsem v Karviné ještě nikdy nehrál, moje maximum bylo v Ostravě. Minule tým cestoval vlakem a zpět autobusem, stejný způsob dopravy zvolíme i teď. Při současném stavu dálnice nikdy nevíte, kdy se co stane a jak dlouho tam zůstanete viset. Z tohoto pohledu je vlak jistější a pohodlnější,“ uzavírá Pavel Vrba.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

Napsat komentář