Sigma jede do Ostravy!

Česká nejvyšší soutěž vstupuje do druhé třetiny. Po té první je tým SK Sigma Olomouc na třetím místě tabulky. A v 11. kole HET ligy čeká svěřence trenéra Václav Jílka těžké utkání ve Vítkovicích proti ostravskému Baníku.

Hanáci mají při pohledu na předchozí zápasy v minulých sezónách soupeři co oplácet, ale trenér Václav Jílek na něco jako odvetu rozhodně nemyslí. „Takhle to vůbec nevnímáme, jestli tady jsou nějaké v uvozovkách dluhy vůči Ostravě, že jsem ji třeba v minulém soutěžním ročníku neporazili. Myslím si, že nás prostě čeká hodně těžký soupeř. Hlavně z toho pohledu, v jaké situaci se Ostrava nachází. Doma se jí ještě před vlastními fanoušky nepodařilo vyhrát, takže v tomto zápase udělá maximum pro to, aby se k tomu vítězství dopracovala. Nicméně my jsme v situaci, kdy body máme, máme sebevědomí, věříme si. A pokud se vyrovnáme domácím, protože předpokládám, že budou hrát s maximálním důrazem a agresivitou, pokud se jim vyrovnáme v tomto aspektu, tak jsme schopni tam bodovat,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.

Sigma si bude muset pohlídat ofenzivní nebezpečí soupeře v čele s útočníkem Milanem Barošem. „Nejsou tam jenom Baroš a Azevedo, jsou tam Šašinka nebo Poznar, jsou tam typy hráčů, které mají útočnou sílu. Takže to určitě bude úkol číslo jedna pro naši obranu, abychom se s tím vypořádali a vyrovnali. Ale myslím si, že jsme se už v této sezoně potkali se stejnou, ne-li vyšší, kvalitou útočných hráčů a dokázali jsme to eliminovat. Takže bych se toho nebál,“ podotkl Jílek.

Ekipa trenéra Václav Jílka půjde do zápasu v plné síle, stejně jako v předchozích kolech. „Je to v pořádku, musím to zaklepat, nějaké zdravotní patálie zatím nemáme,“ uvedl Jílek.

V případě už je útočník Václav Vašíček, scházet bude pro zraněn pouze stoper Aleš Škerle.

Počasí Podle serveru chmi.cz v den zápasu naše území ovlivní slábnoucí oblast vyššího tlaku. Mělo by být jasno nebo skoro jasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 18 až 21 °C, na horách 12 až 16 °C. Ráno slabý proměnlivý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s. Rozptylové podmínky: v noci a ráno mírně nepříznivé, během dne dobré.

Pravděpodobné sestavy Baník Ostrava: Vašek – Sus, Pokorný, Šindelář, Granečný – De Azevedo, Hrubý, Hlinka, Stáňa – Baroš, J. Šašinka. Trenér Radim Kučera.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Falta – Chorý. Trenér Václav Jílek.

Utkání FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc se hraje v pátek 20. října od 20.15 (rozhodčí Miroslav Zelinka – Jan Paták, Kamil Hájek).

Čtsa, Petr Pelíšek , SK Sigma Olomouc, tiskový mluvčí

www.sigmafotbal.cz

Napsat komentář