Každé utkání je pro Boleslav velmi důležité!

Utkání 11. kola české HET ligy ročníku 2017/18 FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 22. října 2017 od 18:00 hodin na zlínském hřišti Letná.

Ze čtrnácti dosavadních vzájemných prvoligových duelů Boleslav vyhrála devětkrát, Zlín vyhrál třikrát a nerozhodně se hrálo dvakrát. Při souhrnném skóre 23:11 v boleslavský prospěch činí střelecký průměr 2,42 gólu na utkání.

Bez vítěze skončily jen první dva duely v ligovém ročníku 2004-05. Na podzim 2004 ve Zlíně 2:2 a odveta na jaře 2005 v Mladé Boleslavi 1:1.

Nejčastějším výsledkem v ligových utkáních Boleslavi se Zlínem je vítězství 2:0. Skončilo tak šest vzájemných duelů. Boleslav tímto výsledkem vyhrála dvakrát doma a třikrát na zlínské Letné, naopak Zlín tímto poměrem vyhrál jedno domácí utkání.

Ze sedmi ligových utkání hraných ve Zlíně prohrála Boleslav jenom jedno, a to před dvanácti lety v podzimní sezóně 2005, od té doby ve Zlíně pětkrát vyhrála.

Za Boleslav do zlínské branky dosud nejvíce gólů nastřílel Lukáš Magera, jenž se prosadil čtyřikrát v posledních čtyřech zápasech.

V osmifinále českého poháru MOL Cup 2017-18 FK Mladá Boleslav hraje na hřišti třetiligového týmu TJ Jiskra Domažlice ve středu 25. října 2017 od 14,30 hodin.

Trenér Dušan Uhrin před Zlínem
„Máme tak málo bodů, že každé utkání je pro nás velmi důležité bez rozdílu, proti jakému soupeři se momentálně postavíme. Z mizerné situace se vyhrabeme, když přestaneme opakovat chyby, které srážejí náš výkon,“ řekl mladoboleslavský generální sportovní manažer a trenér prvoligového mužstva Dušan Uhrin.

Absence pro utkání se Zlínem:

Obránce Jan Kysela v rekonvalescenci po operaci kotníku

Záložník Adam Jánoš bolesti zad

Stoper Douglas Da Silva zranění kolena Záložník Jakub Rada zranění kolena – start nejistý Záložník Tomáš Přikryl zranění kolena – start nejistý

Útočník Ruslan Mingazov svalové zranění z utkání 6. ligového kola

Útočník Nikolaj Komlichenko v disciplinárním trestu na osm soutěžních utkání.

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

www.fkmb.cz

 

 

Napsat komentář