Se Spartou nejde o jednoduché utkání, varuje Matúš Kozáčik a Lukáš Hejda!

Slovenský brankář Matúš Kozáčik zápas na Spartě, stejně jako ostatní viktoriáni, vyhlíží s natěšením. Půjde o velký duel, který zkrátka baví všechny. A přes to, že sparťanský start do sezony nebyl úplně dle představ pražského klubu, neočekává v neděli o nic lehčí duel.

„Sparta má velice kvalitní kádr. I když se jí výsledkově nedařilo, tak už se zvedla. My k tomu musíme přistoupit zodpovědně a kvalitně se na to připravit,“ uvědomuje si dobře Matúš Kozáčik. „Tenhle souboj je vždy vypjatý. Atmosféra kolem jak před utkáním, tak během něj tomu odpovídá. Jde vždy o náročný zápas, ale těším se,“ dodává dlouholetý brankář Plzně.

Naposledy viktoriáni na Spartě padli 0:2. „To jen dokazuje, že zápasy se Spartou nejsou nikdy jednoduché. Mnohdy může rozhodovat i jediná šance. Věřím, že tentokráte zápas zvládneme my a uspějeme tam,“ říká odhodlaně Kozáčik.

Z informace, že se na Letnou chystá takřka tisíc fanoušků Plzně, měl velkou radost. „Na našem domácím stadionu je skoro pořád vyprodáno, a když vás fanoušci vyrazí podpořit i ven, je to skvělé. Velmi jim za to děkujeme, hrozně nám to pomáhá,“ vzkazuje třiatřicetiletý gólman.

Šlágr 10. kola čeká Viktorii Plzeň na Letné. V Generali Areně bude se Spartou bojovat nejen o vítězství, ale také o překonání právě sparťanského rekordu, který činí 10 výher v řadě od startu sezony. Před zápasem jsme vyzpovídali stopera Lukáše Hejdu.

„Na Letné je to vždy velmi vypjaté a vyhecované. Tyto zápasy baví všechny, na to se těšíme. Čeká nás výborná kulisa a samozřejmě doufáme ve vítězný konec,“ říká Hejda. „Naposledy nám na Spartě všechno drhlo, ale v letošní sezoně se nám velice daří a budeme to chtít potvrdit,“ ukazuje odhodlání napravit dubnovou porážku 0:2.

Ačkoliv je Sparta aktuálně pátá s 15 body na kontě, nikdo nečeká jednodušší zápas, než tomu bylo v předchozích střetnutích. „Určitě to tak nebude. Při zápasech se Spartou je úplně jedno, kolikátá je. Věřím ovšem, že se nám podaří navázat na naši formu,“ přeje si stoper Plzně.

Do Prahy se chystá opět velký počet fanoušků ze západu Čech. „Plzeňští fanoušci jsou výborní a na Letné nás vždy podporují v hojném počtu. Za celou kabinu mohu říci, že se na ně moc těšíme a děkujeme jim, že nás takhle podporují,“ vzkazuje Lukáš Hejda.

„Sparta má pořád velkou herní kvalitu a je otázkou času, kdy se sestava po velkých změnách sedne. Výhoda je zatím na naší straně. Věřím, že zůstane i po nedělním zápase,“ říká pro klubový web Pavel Vrba, trenér Viktorie.

Oba nesmiřitelní rivalové se během reprezentační pauzy snažili načerpat energii pro další fázi podzimu. Plzni se uzdravil dlouhodobě zraněný kapitán Roman Hubník. S obličejovou maskou možná nastoupí i David Limberský.

VSTUPENKY NA LETNOU A VOUCHERY DO AUTOBUSU JSOU V PRODEJI

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

Napsat komentář