Jihlava vstřelila tři branky za sedm minut a opět vyzrála na Most

Most – Jihlava odskočila už v první půli, což Most ještě dotáhl. Ale na třígólový náskok, který si celek z Vysočiny vytvořil po přestávce, domácí Severočeši nezvládli zareagovat. Most ve čtvrtém kole Superligy malého fotbalu podlehl na domácím hřišti Jihlavě 4:5.

Dvěma góly ve druhé půli rozhodl o jihlavském vítězství český reprezentant Robin Demeter, parádní výkon předvedl také jeho spoluhráč v brance David Kubica. „Nejeli jsme v úplně nejlepší sestavě, ale slepili jsme to a určitě nás podrž brankář. To všichni víme, chytal výborně. Chtěli jsme hrát spíš zezadu a na brejky, protože Most má velkou kvalitu. Vyšlo to, takže za nás spokojenost,“ radoval se Demeter.

Výkon jihlavského brankáře vyzdvihl také mostecký trenér Vojtěch Benda. „Utkání se mi nehodnotí zrovna jednoduše. Jsem přesvědčený, že jsme byli v zápase lepší tým s výrazně větším počtem šancí. Určitě vím o dvou břevnech a dvou tyčkách. Ovšem David Kubica podal v bráně opravdu mimořádný výkon a jeho spoluhráči byli velmi efektivní v proměňování brejkových situací. Jihlava hrála chytře, účelně a přes kvalitu našeho výkonu si prostě tři body odváží zaslouženě, neboť nakonec za vše mluví skóre,“ uznal Benda.

Hosté šli velmi brzy do vedení po gólu Zdeňka Kučery, v jedenácté minutě ještě zvýšil Radim Šuta. Most snížil po třech minutách, na 1:2 upravoval Vít Popelka po asistenci Davida Matyáše. Téměř s poločasovým hvizdem vyrovnal Martin Boček.

Vysočina si vypracovala tříbrankový náskok po přestávce v rozmezí sedmi minut, když na druhý Kučerův zásah dvakrát navázal Demeter. „Unikl nám začátek jako v Brně, brzy jsme prohrávali, podařilo se nám to dohnat, ale Jihlava ve druhém poločase utekla na tři branky a konec už jsme neměli. Jihlava hrála dobře, zalezla a čekala. Dobývali jsme, bohužel nám to nevyšlo,“ posteskl si Benda.

Domácí hráči už zvládli jen snížit, když podruhé skóroval Boček a po něm Dominik Nobst. Most prohrál čtvrté z pěti vzájemných utkání s Jihlavou. „Lépe se nám hraje proti soupeřům, kteří chtějí hrát fotbal. Nejsem zastánce toho, jak se Jihlava prezentovala, nic proti ní, to je její systém hry. Má tři body a zaslouženě, ale budu radši, když zápas skončí 11:7 a uvidíme fotbal nahoru dolů,“ poznamenal mostecký kouč.

Jihlava se dvěma výhrami a jednou prohrou poskočila na třetí pozici, kterou obsadila v obou dosavadních ročnících Superligy malého fotbalu. Osvědčuje se jí varianta, kdy nominuje k utkání nanejvýš tři hráče na střídání. „První ročník jsme hráli klasicky na dvě pětky, jak hrají všichni a snaží se i reprezentace, pro některé z nás to nebylo úplně ono, nedostali jsme se tolik do hry. Tak jsme si řekli, že v letošní sezoně zkusíme sedm, maximálně osm hráčů do pole, což nám víc vyhovuje, jsme víc na hřišti. Asi to je dobrá taktika,“ ušklíbl se Demeter.

Most má po čtyřech zápasech nového ročníku dvě vítězství a dvě porážky, patří mu čtvrtá pozice, přičemž před sebou má výjezd na hřiště aktuálně prvních Pardubic. „Výsledek s Jihlavou mrzí o to víc, že jsme nedokázali potvrdit tři body z Brna. Na druhou stranu musím ocenit náš výkon, který byl opravdu velmi dobrý. Jen mu prostě chybělo gólové vyjádření. Šancí si vytváříme spoustu i poměrně snadno, takže je určitě na čem stavět. V Pardubicích jsme minule schytali krutý debakl. Doufám, že se nám podaří postavit dobrou sestavu a tento nelichotivý výsledek se nebude opakovat,“ připomněl Benda loňskou vysokou prohru 4:13.

Most – Jihlava 4:5 (2:2)

Branky: 3. a 38. Kučera, 40. a 45. Demeter, 11. Šuta – 14. Popelka, 30. a 51. Boček, 55. Nobst. Rozhodčí: Kohout – Kučera. ŽK: Chábera, Matyáš, Šlégr – Čížek, Demeter.

Most: Václav Šlégr – Martin Boček, Antonín Fišer, David Matyáš, Vít Popelka, Rostislav Šebek, Dominik Nobst, Daniel Kasal, David Haviar, Michal Macháček, Jakub Chábera.

Jihlava: David Kubica – Ondřej Lapeš, David Novák, Robin Demeter, Radim Šuta, Zdeněk Kučera, David Čížek, Miroslav Vranka.

Jaroslav Kára, foto,

 

Napsat komentář